Yıldız mesajında; “Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Zira eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir.

Bizler de çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içerisindeyiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize ve en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin de en önemli vazifesidir.

Erzincan İl Genel Meclis Başkanlığı olarak eğitim kurumlarımızın en önemli destekçisi olmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguluyor; bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim-öğretim yılının yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi