Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezinde İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün başkanlığında Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Abdullah Şahin ve Rehber öğretmenlerinin katılımı ile YKS tercih işlemlerinde öğrenci ve velilere rehberlik etmek üzere oluşturulan YKS Tercih Danışma Komisyonları toplantısı yapıldı.

7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih işlemlerinde öğrenci ve velilere rehberlik etmek üzere ilimizde 5 merkezde Tercih Danışma Komisyonları oluşturuldu.

Tercih Danışma Komisyonlarında görevli rehber öğretmenlerle toplantı yapan Gün öğrencilerin tüm eğitim-öğretim yılları boyunca yaptıkları çalışmaların kısacası emeklerinin meyvesini alacağı bir dönemde olduklarını bu nedenle meslek belirleme aşamasında olan öğrencilere üniversite tercihlerinde gerekli tüm desteği ve rehberliği sağlamak durumunda olduklarını ifade etti.

YKS tercih işlemlerine ilişkin yayınlanan kılavuzların çok dikkatli bir şekilde incelenerek okunup anlaşılması, öğrenci ve velilere doğru şekilde anlatılarak rehberlik edilmesini istedi. Yükseköğretim programlarına yerleştirme noktasında geçen yıla göre farklılıklar olduğunu ve bu değişikliklerin doğru anlatılması gerektiğini söyledi.

YKS Tercih Danışma Komisyonları

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mustafa Doğan Anadolu Lisesi

Erzincan AVM (Mobil Tercih Danışma Komisyonu)

Editör: Doğu Gazetesi