Erzincan’ın gururu son Başbakan Bİnali Yıldırım, yurt içinde 238 bin kilometre, yurt dışında da 147 bin kilometre olmak üzere toplam 385 bin kilometre yol kat etti. Bu ziyaretlerle birlikte 540 saat uçakla yolculuk yapmış oldu. Dünyanın Ekvator'dan çevresinin uzunluğunun 40 bin kilometre olduğu dikkate alındığında Başbakan Yıldırım görev süresince yaptığı ziyaretlerle Dünya'nın çevresini 10 kere dolaşmış gibi oldu.

Başbakan Yıldırım, 22 Mayıs 2016 tarihinde Başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından yoğun bir tempo ile çalışmaya başladı. Başbakan Yıldırım, iki yılda toplam 11’i Avrupa’ya, 6’sı Asya’ya, 5’i Kafkasya’ya, 3’ü KKTC’ye, 1’i Amerika’ya, 1’i Orta Doğu’ya, 1’i Balkanlara, 1’i Körfez Bölgesi’ne olmak üzere 21 ülkeye 29 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi.


Başbakan Yıldırım, çok sayıda yabancı devlet adamını da Türkiye’de ağırladı. Yıldırım, İngiltere Başbakanı May, Almanya Başbakanı Merkel ile Bulgaristan, Pakistan, Ukrayna ve Ürdün başta olmak üzere yaklaşık 41 mevkidaşını misafir ederken, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve uluslararası yatırımcı sıfatıyla Türkiye’yi ziyaret eden 180 yetkiliyi de kabul etti.


Sadece bu yıl Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Moğolistan, Afganistan, Almanya ve İspanya ziyaretlerinde bulunan Yıldırım, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Yıldırım, ekonomi ve siyaset dünyasının önde gelenleriyle de bir araya geldi.


Yıldırım, 2018'de Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman'ı Ankara'da ağırladı.

Yurt dışı ziyaretleri için 185 saat uçuş yaptı
Başbakan Yıldırım, iki yılda ABD, İngiltere, Belarus, Almanya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Moğolistan, Afganistan ve İspanya başta olmak 21 ülkeye 29 ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerin toplamında 147 bin kilometre yol yapmış oldu. Başbakan Yıldırım 185 saat uçuş yaptı.

219 yurt içi ziyaret
Başbakan Yıldırım, görev süresince yurt içinde 81 ile 219 kez yurt içi ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım bu süreçte en çok İstanbul, seçim ili İzmir ve memleketi Erzincan’ı ziyaret etti. Başbakanlığı döneminde Yıldırım uçak ile 355 saat uçarak, 238 bin kilometre yol kat etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi