Kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yağca Köyü ve çevresindeki 5 köyün sulamasında kullanılan Deliçay üzerinde yaklaşık 8 ay önce HES inşaatına başlandı. Yağca, İncedere, Sarıyazı, Olukpınar, Cebesoy ve Aksakal köylerinin kullandığı suyun üzerine kurulma çalışmaları başlayan HES nedeniyle inşaat çalışmasında şantiye yolunun izinsiz ve kanunsuz olarak kendi arazisinden geçtiğini iddia eden Hüseyin Susur, yolu taşlarla kapatarak, kamyon ve iş makinelerinin geçişine izin vermiyor.
SON ÇARE
Herhangi bir istimlak yapılmadığını ve HES yapımı nedeniyle arazilerinin içerisinden yol geçirildiğini ileri süren Hüseyin Susur, "HES'i yapan firma 8 aydır burada çalışıyor. 7 tapulu tarlamdan yol geçti. Herhangi bir bedel ödemeden, sözleşme yapmadan yerimi kullanıyorlar. Kaymakamlığı ve savcılığa başvuru yaptım ancak bir sonuç alamadım. Son çare olarak tarlamı beklemekte buldum. Tarlalar benim tapulu alanım. Benim tapulu alanımdan geçmesinler diye yolu kapatıyorum. Yöremizi, meramızı bozdular. Suyumuzu kesiyorlar. Bunlar her şeyden bizi mağdur ediyorlar. Yolu kesip, araçları geçirmiyorum. Burada nöbet tutuyorum" diye konuştu.
HES'İ İSTEMİYORUZ
İncedere Köyü Muhtarı Eren Duman ise inşaat firmasının sadece sondaj için ruhsat aldıklarını, ancak üzerine yol yaptıkları köylülerin arazilerinden izinsiz geçtiklerini söyledi. Muhtar Duman, "HES'in burada yapılmasını istemiyoruz. 6 köy bu sudan yararlanıyor. Bu su kesildiği zaman bütün köylüler buraları terk edecek" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi