Erzincan Belediyesi Yerel Ticaret Fuarı’ndaki alanda il dışından gelen esnaflar yöresel ürünlerini Erzincanlılara tanıtmaya devam ediyor. Hatay’dan Erzincan’a fuara katılmak için gelen esnaf Seyfi Domaç, tüm Erzincanlı vatandaşları fuar alanına beklediklerini söyledi.

Yerel Ticaret Fuarı’ndaki esnaflar ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Hatay’daki yöresel ürünleri tanıtarak satış yapmaya çalışan Seyfi Domaç hem maddi olarak hem de sağlık açısından ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Seyfi Domaç fuar alanındaki birçok esnaf gibi kendisinin de il dışından geldiğini ve amacının Hatay’daki yöresel ürünleri Erzincanlı vatandaşlarla buluşturmak ve ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi. Domaç ayrıca vatandaşları ürünlerini tatması noktasında fuara beklediğini belirterek konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Seyfi Domaç açıklamasında; “Erzincan’a Hatay’dan geliyoruz. Hatay’daki ürünlerimizi Erzincanlılara tanıtmaya geldik. Yöremizin salçalarını ve baharatlarını tanıtmaya çalışıyoruz. Hatay’ın nar ekşisini özellikle şeker hastalarına tavsiye ediyoruz, onu birazda özel olarak getirdik. Erzincanlılardan bu fuar boyunca bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. İlgi şu anda beklediğimiz seviyede değil ama inşallah ilerleyen zamanlarda bu durum ortadan kalkacaktır. Ramazan süresince iftardan sonra açıyorduk, şimdi tam gün buradayız, Erzincanlıları Saat Kulesi arkasındaki fuar alanına bekliyoruz.

Bu fuarda Türkiye’nin farklı 7 yöresinden yöresel lezzetler var. Bütçeye uygun sağlıklı ve yerinden gelen ürünler var. Tercih noktasında ise iftardan sonra fuar alanına gelip ürünlerimizin tadına bakabilirler. Bizlerde onlar için Hatay’dan Erzincan’a geldik ve Erzincanlıları fuar alanına bekliyoruz. İnşallah fuarın ilerleyen zamanlarında bizlerin yöresel ürünleri bu alanda daha fazla rağbet görecektir. Amacımız ürünlerimizi burada Erzincanlılara tanıtmaktır. Fuarın ilerleyen zamanlarında ürünlerimiz daha çok tanınacaktır, buna inanıyoruz. Çünkü bizim buradaki ürünlerimiz hem yerli ve yerinden gelen ürünler hem de sağlık açısından en çok tercih edilmesi gereken ürünlerdir. Bizim böyle bir avantajımız var. İnşallah vatandaşlarımızda bu alanda bu fuarın yöresel lezzetlerini tatarlar. Bizlerin buradaki ürünleri inanıyorum ki fuara ayrı bir hava, ayrı bir renk katmıştır. Vatandaşlarımızı Erzincan belediyesi yerel Ticaret Fuarı’na bekliyoruz. Gelsinler ve ürünlerimizi tatsınlar. Tercih noktasında da istedikleri ürünleri test edebilirler.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi