Kaya’nın adaylık açıklamasına CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Merkez İlçe Başkanı Ali Aras ve çok sayıda partili katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmek için Erzincan İl Başkanlığı’na adayım diyen Yüksel Turan, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegeleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçmeleri hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.5 Şubat 2020 çarşamba günü geçekleştirilecek olan CHP 12. olağan Erzincan il kongresinde aday olduğumuz siz değerli partilerine ve basın mensuplarına huzurunuzda kabloyla açıklıyorum. bu süreçte yanım da olan başta Eşim Ailem ve siz değerli Cumhuriyet Halk parti üyelerine teşekkür etmek istiyorum. iki dönemdir ilimizden milletvekili çıkamamamız ve bu durumda da etkilediği parti ilimizdeki dağınıklığı toparlamanın her üyenin görevi olduğu düşüncesiyle Cumhuriyet Halk partisi Erzincan il başkanlığına aday olmaya karar verdim. partimizdeki kırgınlıkları küskünlükleri son vererek birlik ve beraberliğimizi sağlamak ülke barışına katkıda bulunmak ve halkımızı CHP çatısı altında birleştirmek için aday oluyor geride bıraktığımız dönemlerde parti içi demokrasi ve örgütlenmeden yaşanan sorunları da biliyoruz. parti içi ve demokrasi etin kırmak bizim en önemli önceliğimiz olacaktır. kadın ve gençlik kollarını aktif hale getirmek için aday oluyorum. örgütlerdeki menfaat ilişkilerini sonlandırıp partimizin dava ve ideoloji doğrultusunda bir örgüt oluşturmak için aday oluyorum. sen ben değil biz diyebilmek için aday oluyorum. partimizin Belde Belediye Başkanları tüm Meclis üyelerimiz ilçe ilçe örgütlerimiz birlikte herhangi bir kırgınlık olmadan halkımızın sorunlarını çözmek için aday oluyorum. tüm kamu kurum ve kuruluşlarda biz de buradayız biz de burada yaşıyoruz Bizim de sorularımız var diyerek hak hukuk adalet için aday oluyorum. parti tüzüğünün işler hale gelmesi için aday oluyorum. 31 Mart'ta 2019 yerel seçimlerinde sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde başlattığımız ve katkıda bulunmak için aday oluyorum. özgürlükçü demokrat parti katkılar sağlayacağına inanıyorum. desteklerini bekliyorum. beyaz listeye 5 Şubat ve çarşamba günü yapılacak seçimde beyaz listeye katkı sunacağınıza inanıyorum hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. diye açıklamalarda bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi