Hem işlerinin kötü olmasından hem de Erzincan’da yangın bilincinin eksik olmasında yakınan esnaf Yurtalan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sanayi Çarşısı Esnafı Yuratalan yaptığı uyarısında ; “Erzincan’da 2010 yılından beri yangın tüpü dolumu ve satış işiyle uğraşmaktayım. Bu üç sene Erzincan halkının yangın talimatlarını bilmemesinden ve önemsemeyişinden dolayı bu iş rağbet görmemektedir.
Denetim Yok
Dükkanlarda ve iş yerlerinde denetim yapılmıyor. Zabıta, Belediye ve İtfaiye bu işin üzerine düşmüyorlar.Denetleme eksikliğinden dolayı vatandaşlarımız bu işi pas geçiyor.Keresteciler sitesinde çıkan yangın bellidir.Bu firmada kaç adet tüp olduğu hiç soruldu mu acaba?Ev ve işyerlerimize doğalgaz bağlanıyor.Peki bağlanan evlerimizin veya işyerlerimizin kaç tanesinde yangın tüpü var? Daire ve site için her türlü güzelleştirme yapılıyor. Ama yangın için yapılan donanımlar eksiktir.Bunlar hep denetim eksikliğinden kaynaklanmaktadır.
Tüplerinizin bakımlarını yaptırınız
Yangın tüplerinin bakımlarının 2 yılda bir yaptırılması hatta bir sorun yaşanmaması açısından yılda bir yapılması gerekmektedir. Tüp fiyatlarımız çok pahalı değil 6 kğ bir tüp 70 TL civarındadır.Araçlarda yangın tüpü olamaması ağır kusurdu şuan muayene de hafif kusur olarak geçiyor.
Muayene için ödünç yangın tüpü
Araç muayenesi için ödünç yangın tüpü istiyorlar.Ben bizzat muayene istasyonu ile görüştüm.Yangın tüpleri hafif kusurlu olduğu için muayeneden geçiriyoruz dedi.Diyor ki bize yukarıdan öyle yazı geldi varsa var yoksa yok dedi.Ben bu konularda önlem alınarak herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” dedi.
Yangın tüpü olmayınca aracımı kaybettim
2011 yılında aracını elektrik devresinden çıkan yangın sonrası kaybeden Mükerrem Demir ise bir tüpüm olsa aracım kurtulacaktı.Çok pişmanım şimdi en önemli işim tüplerimi kontrol ettirmek oluyor.Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ettiğini belirtti. 
Editör: Doğu Gazetesi