İplik fabrikası caddesi ışıklar karşısında Pancar Kooperatifi yanında yapımına başlanan Erzincan Ziraat Odası yeni hizmet binası bin 590 metrekare üzerine inşa edilerek bir yıl içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Gerçekleştirilen temel atma törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, İl Müftüsü Yavuz Karabayır , çok sayıda kurum amiri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik; “ Erzincan Ziraat Odamız 1963 yılında kurulmuş olup mevcut 9 bin 650 kişi odamıza kayıtlı bulunmaktadır. Odamız her daim Erzincan üretecimizin yanında olup her platformda çiftçilerimizin yanında olup ilgilenip yetkili mercilere soruların iletilmesinde bir köprü vazifesi görerek sorunların çözülmesinde gereken gayret ve çabayı göstermiştir. Bu amaç ve maksatla üreticilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek için mevcut bulunan arsamız üzerine bin 590 metrekare kullanım alanı olacak olan yeni idari hizmet binasının 950 bin lira bedelle ihale edilmiştir. Bina inşaatının 1 yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılması planlanmaktadır. Üreticilerimize daha iyi hizmet edebilmek için bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Andından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “ Ziraat Odası yıllardan beri çiftçimize, köylümüze hizmet eden bir kuruluştur. Bulunduğu mekandan daha iyi bir mekana geçerek hizmetini verecektir. Bugün burada bu hizmet binasının temelini atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun “ diye konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ; “ çağın gerektirdiği modern şatlarda hizmet verebilecek güzel bir binanın temelini atmak üzere bir araya geldik. Meslek kuruluşlarımızın kendi binaları, kendi çalışma alanlarının binalarının temellerini atmak bizleri mutlu ediyor. Bizde devlet olarak vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bizler üreticiye dönük hizmet faaliyetlerinde destekliyoruz. İlimize , üreticimize , ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi