İl Seçim Kurulundan mazbatasını alarak göreve başlayan Pınar Özlü, yaptığı açıklamada oda üyelerine teşekkür ederek, Erzincan ve Türkiye için çalışacaklarını, tarım sektöründe yaşanan sorunların çözümü noktasında çaba harcayacaklarını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Erzincan İl Temsilcisi Pınar Özlü açıklamasında “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği seçimlerinde odamıza kayıtlı üyelerimiz tarafından il temsilciliği görevine layık görüldük. Öncelikle seçimlere katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Üyelerimiz tarafından verilen görevin önemi ve sorumluluğunu iyi biliyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde bu bayrağı daha yükseklere taşıma gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Bir meslek odası olmanın bilinci içerisinde tüm siyasi mülahazalardan uzak bir tutumla, herkese eşit mesafede durarak tüm ziraat mühendislerinin odamızı kendilerine ait bir yer olarak görmeleri ve sahiplenebilmeleri sağlamak amacı ile hareket eden bir yönetim olacaklarını söyleyen Özlü, “Söz verdiğimiz gibi Odamızın ilkeleri doğrultusunda Türkiye için, Erzincan için ve ziraat mühendisliğinin onuru için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ZMO İl Temsilcisi Özlü açıklamasını şöyle sürdürdü : “Küresel ölçekte düşünüldüğünde önümüzdeki dönem dünyada tarım sektörü stratejik değerini daha da artırmaya devam edecektir. Artan dünya nüfusuna rağmen her geçen gün azalan ve kirlenen toprak ve su kaynaklarımız gıda ve su açığı yaratmaya devam edecek. Bunun karşısında tarım sektörü ve ziraat mühendisleri daha aktif rol alacaktır. Bu durumun etkileri elbette ülkemizde de görülecektir. Biz ziraat mühendisleri olarak ülkemiz tarım sektöründe daha kaliteli ve daha fazla üretmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Erzincan Ziraat Mühendisleri İl Temsilciliği olarak mesleğimizi ilgilendiren her türlü platformda en iyi şekilde temsil edilmesinin tarafımızca sağlanacağı konusunda planlarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu konuda hukuki, idari ve diğer düzenlemelerin yapılmasında üyelerimizin katkıları, görüş ve önerileri bizim için çok önemli olacaktır. Üyelerimiz arasında dayanışma ve işbirliğinin sağlanması meslek onuru ve saygınlığının en üst seviyede olması amacıyla her türlü organizasyon ve faaliyet değerlendirilerek, aykırılıktan uzak toplumca kabul edilen ve önemsenen ahlaki değerleri barındıran bir anlayışı yansıtmak için çaba göstereceğiz. Ziraat Mühendisleri Odası olarak meslektaşlarımızın ve tarım sektöründe yaşanan sorunları iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümü için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Elbette tüm üyelerimizle birlikte başta Tarım Bakanlığımız ve birimleri olmak üzere, Erzincan’da tarıma yatırım yapan, destek veren tüm taraflarla dayanışma içerisinde her zaman tarımsal üretimin baş aktörü olan çiftçilerimizin yanında olacağız. Bizi bu göreve layık gören meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyor, açlık ve sefaletin olmadığı savaşlardan uzak, barış ve huzurun olduğu bir dünyada yaşamayı temenni ediyorum”.

Editör: Doğu Gazetesi