Bazı hizmet edenlerimiz var ki;  sadece hizmetlerini sonuca ulaştırmak, hedeflerine varmak için çalışırlar. Gösterişten, reklamdan daima uzak dururlar. Olar için önemli olan; sadece ve yalnız hizmetlerinin sonuca varması,  işe yaramasıdır. 
Bu hizmet kuruluşlarımızdan biri de; ERZİNCAN KALKINMA VAKFIDIR.

 Bu vakıf, yıllardır Erzincan’ımıza önemli hizmetler yapmaktadır.  Yaptığı ve uyguladığı bir Avrupa Birliği destekli proje ile tarihinde ilk defa; büyük köylerimizin ve beldelerimizin 3500 adet bağ, bahçe ve tarlasının topraklarını analiz ettirmiştir. Teknik tarım konusunda köylülerimize eğitim verdirmiştir.

Gençlerimize yönelik birçok meslek edindirme kursları düzenlemiştir.

 Üniversite öğrencilerimizin burs almalarına yardımcı olmuştur.

Ortaöğretim öğrencilerinden çok fakir olanlara burs vermeye devam etmektedir.

Ayrıca bu vakfımız; şu anda, sessizce ama ilimiz için çok önemli bir proje daha yürütmektedir: “ERGAN DAĞINDA DOĞA TURİZMİ” adı altında ve Kuzeydoğu Anadolu Ajansı destekli yürütülen bu proje ile bir doğa sporları cenneti olan ilimizin;  tüm DOĞA SPORLARI FAALİYET ALANLARI, teşkil edilen komisyonlar marifetiyle belirlenmekte, ROTALARI çıkarılmakta ve HARİTALARI hazırlanmaktadır.

Özellikle DAĞ KAYAĞI dalında; Dünya Olimpiyat Teşkilatı, teknik elamanı Erzincan’a getirtilmiş; Sayın Yrd. Doç. Dr. Aytekin SANALAN ve Sayın Yılmaz ÜNAL’IN da gönüllü yardımları ile bu teknik elaman tarafından Dağ Kayağı parkurları tespit edilmiş, DÜNYA DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONALARI’NIN ilimizde yapılabileceği şekilde tescili yaptırılmıştır

Bu proje ile yapılacak çalışmalar sonucunda Erzincan’ımızın dünya çapında ki bu  doğal değerleri;  haritalandırılacak, BROŞÜR ve KİTAPCIKLAR          haline getirilerek bastırılacak ve tüm DOĞA SPOR SEVERLER’İN hizmetine sunulacaktır. 

Bu çalışma Erzincan’ımızın EKONOMİSİNE – TURİZMİNE büyük katkı sağlayacaktır.

Hizmetlerinin çok azını dile getirdiğimiz bu Vakfımızın Yönetimini;  İlimizin seçkin iş adamlarından 9 kişilik bir heyet oluşturmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanlığını; güzide iş adamlarımızdan Sayın M. ERGUN SANALAN yürütmektedir. Müdürlüğünü; bu projeleri hazırlayan ve uygulayan MAHMUT KILIÇ (Emekli Lise Müdürü) hocamız yürütmektedir.

Bu vakfımız gibi gösterişten uzak olarak daha nice kurum ve kuruluşumuz, kişilerimiz ilimize hizmet etmektedir.

Hepsine,  hepimiz adına teşekkür ediyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.