Erzincan dışında faaliyet gösteren derneklerle birlikte ERDEF çatısı altında birleşme kararı alan dernekler, Erzincan Belediyesi organizasyonuyla “ERZİNCAN’DA VUSLAT” Programı düzenlediler.
Programa ve bir takım etkinliklere bakan Sayın Binali Yıldırım’ın yanı sıra ERSİYAT, EKEV, ETSO, ESOB ve Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül gibi misafirler de katıldı.
Belediye Başkanı Sayın Yüksel Çakır ve ERDEF Başkanı Sayın Selahattin Ayvaz, amaçlarının Erzincan ile Erzincan dışında yaşayan insanlar arasında köprü oluşturmak, dayanışma ve iletişimi arttırmak, sorunları konuşmak, deneyimleri paylaşmak ve aidiyet duygusunu arttırmak olduğunu belirttiler.
Dernek ve vakıfların Erzincan’da bir araya gelmesi hasret gidermenin ötesinde Erzincan Vizyonuna destek sağlayacaktır.
Kentin ayağa kalkmasında bu diyalogların etkili olacağını düşünüyoruz.
DERNEKLER BAĞIMSIZ OLMALI
Her güzelliğin başı istişare, bu beraberlikler çoğalarak geleneksel hale de getirilebilir, yeter ki araya siyaset girmesin.
Sivil toplum örgütleri siyasetten ne kadar bağımsız olurlarsa Erzincan o kadar gelişecek ve korunacaktır.
Siyaset girince kentin güzelliklerini, nüanslarını kaçırıyoruz. Şehrin kültür- sanatı, mimarisi, estetiği ve güvenliğini unutuyoruz. Sağlığı- eğitimi konuşalım, göçün nedenleri üzerinde duralım. Kafalar siyasetle değil Erzincan’la meşgul olsun.
NEVZAT DEMİR
Etkinlikler çerçevesinde İş Adamı Sayın Nevzat Demir’in kardeşi adına yaptırdığı modern bir kuran kursu binasının açılışı da yapıldı.
Memleketlerini unutmayıp yatırım yapan Sayın Nevzat Demir gibi iş adamlarını kutluyoruz. İlin diğer zenginlerine örnek olmasını diliyoruz.
Erzincan’ın önemli problemlerinden biri de eğitim. 1969 da Türkiye birincisi 1970 de Türkiye ikincisi olan Erzincan Lisesi ve diğer okulların başarısıyla gelinen nokta kıyaslanmayacak kadar acı. Başarı artması gerekirken düşüyor.
Özetle; Eğitimde gönüllü yatırımlara ihtiyaç var. Özellikle EKEV bu konu da lokomotif olmalıdır.
ERZİNCAN’DA VALİLİK
Bir kente atanan veya seçilenler yaptıklarıyla hatırlanırlar.
İrili ufaklı hizmetlerinin yanı sıra Vali Sayın Selman Yenigün’de kentin turizminde özellikle de Ergan Dağında emekleri olan bir insan. Erzincan’dan gönül hoşnutluğuyla ayrıldığına inanıyoruz. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz.
Dışardan bakınca Erzincan’la ilgili küçük, rahat, güvenli ve yaşanılabilir bir şehir algısı var. Bu algı kent için avantaj. İçeriden bakınca ise Erzincan’ın rahat ama sıradan bir şehir olmadığı, küçük ama büyük şehirlere oranla çok daha fazla gündem olduğunu görüyoruz.
Bir kentin zorluğu veya kolaylığı yöneticilerine göre değişiyor.
Erzincan kimi valilerle üzerine rehavet çökmüş, kimi valilerle ayağa kalkmıştır.
İlimize yeni atanan Vali Sayın Abdurrahman Akdemir ise sosyal medyada genç olmasıyla etkili oldu.
Bugüne kadar Erzincan’a ilk görev yeri olarak gelen valiler başarılı olmuşlardır. Valilik yolunda ilk adımı Erzincan’la atan Vali Bey’le kentin yol alması dileğimiz. Hoş geldin dileklerimizi iletiyoruz.
ODA SEÇİMLERİ
Son günlerin en önemli olayı oda seçimleriydi.
Üç adayın yarıştığı, hareketli geçen ticaret odası seçimleri Sayın Selçuk Polat’ın seçilmesi ile bitti. Bütün adayları kutlamak lazım. Hepsi çok etkili bir çalışma ortaya koydular.
Sayın Ömer Aksu Erzincan ticaretinde saygınlığı olan insan, Sayın Suhabi Okumuş yüzlerce insan çalıştıran deneyimli iş adamı, Sayın Selçuk Polat genç dinamik bir tüccar.
Hepsi saygıyla değerlendirilmeli.
Erzincan’da bir şey ya şiddetli savunuluyor, ya da şiddetle eleştiriliyor.
Seçim süresi boyunca konuştuğum ticaret erbaplarının, adayların ne projelerine, ne bilgilerine, ne ekiplerine, ne de yapabilirliklerine bakmadıklarını, genelde ayrıştırıcı söylemlerin, neler yapılacağından çok kimin yapacağı, kızgınlıkların ya da ikili ilişkilerin belirleyici olduğunu müşahede ettim.  
Kamplaşmalar küçük olan Erzincan’ı daha da küçültüyor ve enerjisini boşa harcatıyor.
Yapılacak her seçimin taraftarlıktan öte liyakat, proje ve fikir düzeyinde olması Erzincan faydasına olacaktır.
Neyse,
Şimdi iş yapma zamanı.
Sayın Selçuk Polat’ın iyi bir ekiple iyi işler yapmasını, şehre vizyon kazandırmasını umut ediyoruz.
Görev süresince çıtayı yükseltmeye çalışan ve aday olmayan ETSO eski başkanı Sayın Aydın Yalvaç’a başarılar diliyoruz.