Erzincan Valiliği kentimiz için tanıtım broşürleri ve cd’ler hazırlamış. Bizlere de göndermişler. Teşekkür ediyoruz.
        Broşürler beş dilde basıldığına göre hedef kitle yabancı turistler.
        Erzincan’ın sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal güzelliklerinin yanı sıra turizm potansiyeli öne çıkarılarak Ergan Dağı ve tesisin tanıtımına ayrıca özen gösterilmiş. Yemek kültüründen kent haritasına kadar çok şey var.        
        İnsanların gittikleri yerlerde ilk merak ettikleri şeyler müzeler ve tarihi mekânlardır. Broşürlerde bir müzenin de bulunmasını isterdik. Ama yok. Erzincan’da yıllardır bilimsel kazılarda çıkarılan nesneler bu yüzden başka şehirlere götürüldü. Müze eksikliğinden çok şey yitirdik.
         Ayrıca işlevselliğini yitiren valilik binasının alt katındaki ilçelerin tanıtım ofislerinin zenginleştirilerek yeniden faal hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
        İlçelere gitmeden o yörenin değerleri hakkında bilgi sahibi olunuyordu.  
        Turizm tanıtım büroları çok önemli. Pazar dâhil her gün açık olmalıdır. Fotoğraf Sanatçısı Halil Yüksel Ağabey’le Nemrut’a fotoğraf çekmeye gittiğimizde ne Malatya, ne de Adıyaman’ın turizm bürolarına ulaşamamış bilgi alamamıştık. Pazar tatilmiş. Turiste Pazar günü gelmeyin diyorlar. 
           SODES PROJELERİ
         Erzincan Valiliği’nin ilimizdeki SODES proje uygulamalarını kitaplaştırarak kamuoyuyla paylaşması önemli. Kitaba baktıkça teşvik edici özelliğinin yanı sıra projelerin nasıl hazırlanacağı ile ilgili bilgide ediniyorsunuz.
        Erzincan işi öğrenmiş.
        Kitapta eğitim, sağlık, kültür-sanat, spor, turizm alanlarında şehrimiz için yüzlerce proje var. Ciddi bütçeler ayrılmış ve her biri kentimize bir yönüyle nefes aldırmış.  
       SODES’in kriterlerine uygun mu bilmiyoruz, yukarıda eksikliğinden bahsettiğimiz müze konusunda bir proje hazırlanamaz mı? Veya kalkınma ajansları, AB hibe projeleri kapsamında ele alınamaz mı? Diye düşünüyoruz.
       TEŞEKKÜR
       Gazetecilik aslında bir kamu görevidir. İyi niyetle Zaman zaman kente yaşanan sorunları dile getiriyoruz. Bazen eleştiri ve tepkilerle de karşılaşıyoruz.
      Erzincan Valiliği’nin yazılarımıza konu olan eleştirileri ilgililere ileterek inceletmesini ve geri dönüşle bizleri bilgilendirmesini önemsiyoruz. Bu davranışın aynı zamanda kurumları daha duyarlı olmaya ittiğine inanıyoruz.
       Alınganlık göstermeden sorunların çözümü noktasında hassasiyet gösteren basından sorumlu Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Çiftçi’ye ve basın müdürü Ali Servet Bey’e teşekkür ediyoruz.