Erzincanspor, güçlü bir sponsor buldu.’’Anagold 24 Erzincanspor’’ adıyla ligde mücadeleye devam edecek. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile vali Ali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıda açıklandığına göre:

       Ilıç’ta ki altın madenini işleten Anagold A.Ş. arasında varılan anlaşma ile Erzincansporun adı ‘’Anagold 24 Erzincanspor’’ olarak değiştirildi. Buna karşılık Anagold firması 2016 yılı için ağustos ayından başlamak üzere toplam  9 milyon TL ödeme yapacak.

Müteşebbis heyeti tarafından 1968 de kurulan Erzincanspor, ilk genel kurul toplantısını 1 Haziran 1969 günü yaptı. Oktay Malatyalıoğlu başkanlığında oluşan yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Baki Çakmak, Av. Uğur Kılıçer, Turgut Kolat, Muhammer Tokgöz, Şazi  Akkılıç, Şefik Aras, İbrahim Ruhoğlu, Ali Ulgezer, ve Tarık Erkal.

Erzincanspor 46 yıldır varlığını siyasilerin ve halkın desteği ile zor koşullarda sürdürdü. Bir ara 2. Lige kadar yükselen Erzincanspor sonraları düşüşe geçmiş, 2. Ligden 3. Lige ordanda amatör lige kadar düşmüştür.

Erzincanspor, ligde ki varlığı devamınca hep devamlı maddi bir kaynak aramış, ama maalesef bulamamıştır. Maddi sıkıntı için de düşe kalka mücadeleye devam etmiştir.

Gelinen noktada, isim karşılığın da Anagold madencilik şirketlerinden elde edilen parasal kaynak hayati derecede önemlidir. Hatırlanacağı gibi, Türkiye 1. Ligde  puan mücadelesi yapan spor kulüpleri dahi, buldukları sponsor  şirketlerin adını kullanarak, maddi kaynak temin etmişlerdir.

 Dileriz; Anagold  24 Erzincanspor, kavuştuğu maddi kaynağı en verimli şekilde kullanır.  İsabetli bir transfer politikası ile güçlenir. Yeniden yükselişe geçer. Erzincan’ın adını Türkiye ölçüsünde duyurma başarısını gösterir.

Erzincanspora varlığını sürdürme yolunda temin edilen organizasyonda, katkısı olduğu ifade edilen sayın başbakan Binali Yıldırım‘a vali Ali Arslantaş’a ve diğer ilgililere, altın madeni yetkililerine, Erzincanlılar olarak nedenli teşekkür etsek azdır diye düşünüyoruz.Hayırlı uğurlu olsun.