Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürlüğü Hırsızlık masası ekipleri hırsızlara göz açtırmıyor. İl genelinde meydana gelen otomobil, ev ve kablo hırsızlıkları olaylarına karşı başarılı operasyonlar yürüten ekipler failleri kısa sürede yakalamayı başardı.

OTO FARELERİ YAKALANDI

İstasyon Mahallesi’nde 3 ayrı otomobilden hırsızlık olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yapmış olduğu kapsamlı çalışmalarda şüpheli şahısların hırsızlık olaylarında kullanmış oldukları aracı tespit ederek hurdacıya bakır kablo sattıkları, satılan kabloların 350 kilogram civarında olduğu ve Tortum ilçesinde bulunan bir kamyonetten çalındığının tespit edilmesi üzerine E.S., B.Ş., S.G., S.K. ve E.Ü. isimli şüpheli şahıslar ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. E.S., B.Ş., S.G., ve E.Ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PARMAK İZİNDEN YAKALANDI

Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak ikamet içerisinde naylon poşet üzerinde bulunan parmak izi ile ilgili olarak Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, parmak izinin A.Ö isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. Parmak izi tespit edilen A.Ö. isimli şüpheli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

TELEKOM KABLOLARINI ÇALDILAR

Sanayi Mahallesinde devriye görevini ifa eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerinin durumundan şüphelenerek durdurdukları bir kamyonet içerisinde yapılan aramada; 530 kilogram yanmış vaziyette Türk Telekom’un kullanmış olduğu bakır kablolar görülmesi ve araç içerisinde bulunan M.A. ve B.G. isimli şahısların tedirgin hareketlerde bulunması üzerine şüpheli şahıslar araç ile birlikte incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Yapılan araştırmalar neticesinde yanmış Telekom kablolarının Gümüşhane’nin Köse ilçesinde bulunan Jandarma bölgesinde kalan bir köyden çalındığının tespit edilmesi üzerine M.A. ve B.G. isimli şüpheliler haklarında yasal işlemlerin yapılabilmesi için 530 kilogram Telekom kablosu ile ilgili birimlere teslim edildi.

KÖPEK HIRSIZLARI YAKALANDI

Çağlayan Mahallesi Konuralp sokak üzerinde Köpek Hırsızlığı olayının meydana geldiğini ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin olay yerinde müracaatçı şahıs ile görüşme yapması sonucu çevrede yapılan araştırmada hırsızlık olayını gerçekleştiren T.K., E,K, ve İ.D. isimli üç şüpheli şahsı ellerinde çaldıkları köpekle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Köpek sahibine teslim edildikten sonra şüpheli T.K., E,K, ve İ.D. isimli şahıslar adliyeye sevk edildi.

KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Erzurum kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri durumundan şüphelendikleri iki şahsı bir süre takibe almış, takibe aldı. Şüpheli şahıslardan birinin kale civarında bir metruk binaya giriş çıkış yapmasının ardından şüpheli E.O. ve İ.Y. isimli şahısları durduran ekipler şahısların üst aramasında ve girdikleri metruk bina da yapılan aramada satışa hazır hale getirilmiş 37 adet fişek toplam 34,43 gram Kubar esrar uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan iki şüpheli şahıs adliyeye sevk edildi.

İŞYERİNDE FUHUŞ OPERASYONU

Ayrıca Yakutiye bölgesinde bulunan bir işyerinde fuhuş yapıldığı ihbarını alan Ahlak masası ekiplerinin yapmış olduğu suçüstü çalışması neticesinde, G.G. isimli bayan şahsın işyerinde para karşılığı fuhuş yapıldığı tespit edilerek konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şahıs hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapıldı.

Kaynak: iha