Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı üyeleri olağan genel kurul toplantısında yeni başkanını seçti.

Genel kurul öncesi düzenlenen yemeğe Eski Milletvekili İşadamı Yusuf Kırkpınar, Eski Erzurumlular vakfı başkanı İş adamı Hüseyin Sağır, C.B. Üniversitesi Sekreteri Kenan Yıldırım, Avukat Emrulah Aksakal, Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, 112 Acil Hizmetler Başkanı Yaşar Özyiğit, İşadamlarından Cafer Demir, İlhami Çakar, Kenan Demir, Adnan Çakıllı, Mehmet Karataş, Osman Kırkpınar, Soner Çelik, Kasım Kocaman, Erol Karasu, Cesim Yeşil, Emniyet Müdürü Murat Karausta, MHP Bayraklı Belediye başkan adayı Mehmet Toptaş,Banka Müdürü Eşref Ertaş, Egeolay gazetesi sahibi Taner Kılıç ,Ünlü kuaför Harun Cici,Menemen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhami Dağlargüler, Milli Eğitim Bakanlık Başmüfettişi Yaşar Alkan, İzmir Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Diş Hastanesi Başhekimi M.Sinan Evcil, Necati Arpaçay, Çetin Çağlar,Palandöken derneği,Narmanlılar derneği,Erzurum ili sevenler derneği ,Tortumlular derneği,Şenkaya gençlik derneği,Aşkale topal çavuş köyü derneği,Aşkale yazılkaya köyü derneği,Hınıs kongur köyü derneği,Çatlılar derneği,Şenkayalılar derneği,Menemen Erzurumlular derneği üyeleri katıldı.

Olağan Genel Kurul toplantısı öncesinde verilen yemekte konuşan İş Adamı Yusuf Kırkpınar; “Vakfımızın mülkiyeti ile ilgili gelişmeler var. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burayı vakıflardan alırsak üniversite projemizi de burada gerçekleştireceğiz. Devletten de alacağımız yardımla bu Vakıf üniversitesini kurarsak çığır açarız.Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı üniversite kurmak için çalışıyor. Burda yedek asıl diye bir şey yoktur, herkes asildir. Son zamanlarda sosyal faaliyetlerimizde bir düşüş yaşanıyor. Bunları da arttırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

YENİ VAKIF BAŞKANI YUSUF KIRKPINAR OLDU

Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Hafta sonunda bir araya gelen kurul üyeleri yeni vakıf başkanını seçti. Vakıf Başkanı Eski Milletvekili İş Adamı Yusuf Kırkpınar oldu.

Açılış ve saygı duruşundan sonra yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak raporlar görüşmeye açıldı. Raporların ardından yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi.

Eski Vakıf Başkanı Hüseyin Sağır Hüseyin Sağır; “Vakıfta herkesin katkısı vardır muhakkak. Elimden geldiği kadar 8 yıl Cevat beyle 2 yıl kadar da sizlerle çalıştım. Bir taktir beklemedim, Allah rızası için çalıştım. Kurucu üyelerimize de rahmetli Cevat Kırkpınar’a da teşekkür ederim. Gelecek yeni yönetimi Yusuf Kırkpınar’a gönül rahatlığıyla devrediyoruz, her zaman yanında olacağız” dedi.

Hüseyin Sağır’ın ardından konuşmasını yapan Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş “Biz İzmir olarak herkese hesap verdik. Fırıncılık sektörü önemli bir sektör. Hiçbir zaman fırıncı mafyası olarak manşet attırmadık, alnımızın akıyla çalıştık. Biz Erzurumlu oluşumuzu gözden geçirip ona göre hareket ettik. Vakfımız belli bir noktaya getirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burası bizim evimiz. Biz Erzurumlular İzmir’de çok güçlüyüz. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız zaman her şeyi yaparız” diye konuştu.

Kürsüye çıkan yeni vakıf başkanı Yusuf Kırkpınar şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızın ısrarıyla adaylığımı koydum. Bundan sonra vakfımızı beraber yürüteceğiz. Sayın Hüseyin Sağır vakfa çok hizmet eden çok çaba sarf eden bir arkadaşımızdı. Ben herhangi bir noktada gözüm olduğu için değil Erzurumlulara hizmet için aday oldum.

Erzurumlu olarak yaptıklarımızı değil de yapamadıklarımızı anlatmak teşvik edici olacaktır. Ama yaptıklarımız da göz ardı edilemez. Bugüne kadar vakfımıza emeği dokunan herkese teşekkür ediyorum. Bu vakıf çok güç günler atlattı bugünlere geldi. Bundan sonraki çalışmalarımıza nasıl yön vereceğiz artık onları planlıyoruz. İlk hedefimiz Vakıf Üniversitesi kurmak. Bu iş için hemşerilerimizin de desteğini alarak her türlü masrafı yapacağız. Bu üniversiteyi kuralım, çığır açalım. Üniversitemizi kurarsak bizim de sizin de adlarınız her zaman anılır. Vakfımızın daha ileri daha güzel bir yere taşınması için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum.”

Kaynak: iha