Eskişehir Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş, hiçbir partiyle seçim çalışması yapmadığını, Eskişehir’ de yaşayan yurttaşın hepsiyle birebir gönül dostluğu köprüsü kurmak istediğini kaydederek “Aramıza nifak tohumu atmak isteyenler asla emellerine ulaşamayacaktır” dedi.

Yaptığı açıklamada, Afyon doğumlu olduğunu ve 26 yıldır Eskişehir’de ikamet ettiğini , Alevi ve Kemallı ocağına bağlı olduğunu anlatan Muzaffer Demirtaş, 5 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan genel kurul toplantısında yeniden dernek başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. İddia edildiği gibi hiçbir partiye seçim çalışması yapmadığını, Eskişehir’ de yaşayan 800 bin yurttaşın hepsiyle birebir gönül dostluğu köprüsü kurmak istediğini kaydeden Demirtaş, “Çünkü benim görevim Eskişehir’ de büyük bir sevgi ağacı dikip onu büyütmektir. Ayrıca kamuda görev yapan ya da bize, derneğimize gönülden destek veren tüm gönül dostlarımıza samimiyet gösteririm. Eski valimiz de o gönül dostlarımızdan biridir. Farklı inanç ve kültürlere sahip olan insanların bir araya gelmeleri bu ülkenin ayıbı değil tam tersine zenginliğidir. Sayın Kadir Çalışıcı benim hemşehrimdir, aynı zamanda da çok sevdiğim bir büyüğümdür. Dostluğumuzda devam edecektir. Bu toplumda yaşıyorsak eğer, mutlaka hepimizin her görüşten, her inançtan görüştüğü arkadaşları ve dostları vardır. Bu da toplumun yaşam kurallarından biridir.Bizim inancımızda hoşgörü vardır, insana değer vermek vardır, vefa duygusu vardır” dedi.

Kurumlarının partiler üstü bir kurum olduğunu, her görüşte insanı barındırdığını, kimsenin arka bahçesi olmadıklarını belirten Muzaffer Demirtaş “Bizim herkese kapımız açıktır. Alevi toplumunu ne ben ne de başkaları kullanamaz. Toplumumuz nerede ve hangi partide yer alacağına kendileri karar verir. İki yıldır başkanlığını yaptığım bu inançta hep birlik, beraberlik mesajları verdim. Zaten öyle olmalı. Çünkü böyle olmaz ise bir kolunda aslanı, bir kolunda ceylanı barındıran ulu hünkâr Hacı Bektaş Veli‘nin hoşgörüsüne ve yoluna yakışmaz. Aramıza nifak tohumu atmak isteyenler asla emellerine ulaşamayacaktır. Bu asılsız haberleri yapanlar hakkında maddi ve manevi tazminat davasını avukatım aracılığı ile açmış bulunduğumu kamu oyunun ve toplumumuzun bilmesini isterim” diye kaydetti.

Kaynak: iha