Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sabah kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelerek Oda bünyesinde yürütülen projeleri anlattı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in plaka kodu olan 27 tane proje ile seçimden önce göreve talip olduklarını belirterek, “Hepinizin bildiği gibi seçimden önce biz artık ticaret odalarına aday olacak kişilerin ‘biri gitsin diğeri gelsin ben bu işi daha iyi yaparım mantığı ile değil’ ‘ben gelirsem bunu yapacağım’ mantığı ile düşünmüştük. Bunun için de tüm arkadaşlarımız ve ekibimizle 2 yıl çalışma süreci belirledik. İki yıl öncesinde Gaziantep’in ve Gaziantep Ticaret Odası’nın ihtiyacı olan projeler üzerinde çalıştık. Gaziantep’in plaka kodu 27 olduğu içinde aslında 200 tane proje çıkardık. Bunları anketlerle çıkardık. İnsanlara sorduk ne ihtiyaçları var. Bazen onların ihtiyaçları olduğunu biliyor ama söyleyip dile getiremiyorlar. Ortalama 110 tane proje çıkmıştı. Bunları hem birleştirdik hem azalttık. 27 tane proje ile seçimden önce projeleri hayata geçirmek için göreve talip olduğumuz belirtmiştik. Öncelikle ilk planımız 6 ay içerisinde sizlerle buluşup bu projeleri hem başlatıp hem size projelerle ilgili bilgi vermek hem de önerileriniz varsa almak için süreçlerden dolayı bir aylık bir gecikmemiz var. 7 ay oldu. Dedik ki yıl geçmeden bu projeleri paylaşalım” ifadelerini kullandı.

Bartık’ın konuşmasının ardından Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Alışveriş Günleri Projesi, Bölge Odaları Arası İşbirliği Projesi, Erbil İrtibat Ofisi Projesi, Erken Uyarı ve Risk Yönetim Merkezi Projesi, Finansman Radarı, KAGİDO, KOBİ Destek Danışman Merkezi, Lezzet Ustaları Yetişiyor, Melek Yatırımcı Ofisi projeleri gibi oda bünyesinde yürütülen çok sayıda proje yönetim kurulu üyeleri tarafından slayt şeklinde basın mensuplarına anlatıldı.

Kaynak: iha