Şanlıurfa'da intihar eden ve organları 6 kişiye bağışlanan polis memuru Yakup Özkök'ün cenazesi, Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikli köyünde defnedildi.

Geçtiğimiz cuma günü polis lojmanlarında beylik tabancasıyla intihar eden ve ailesinin izniyle organları 6 kişiye bağışlanan polis memuru Yakup Özkök'ün (27) cenazesi, Feke ilçesine bağlı Gedikli köyünde kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

Polis memuru Özkök’ün babası Mustafa Özkök, "Benim yavrum gitti ama öbür yavrular kurtulsun. Başka canlara can katılsın diye eşimle bu kararı verdik. Biz yandık öbür anne ve babalar yanmasın. Acıyı gördüğümüzden dolayı bu bağış kararını verdik" dedi.

Gedikli Köyü Muhtarı İbrahim Gün ise Sağlık Bakanlığı yetkililerine bağış konusunda gösterdikleri üstün özveriden dolayı teşekkür ederek, bağışın Türkiye'ye örnek teşkil etmesini temenni ettiklerini söyledi.

Cenazeye Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Belediye Başkanı Ahmet Sel ile askeri ve emniyet müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: iha