Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve toplu temel atma töreni açılışı için Aksaray’a geldi.

İlk olarak Vali Şeref Ataklı’yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Başkan Haluk Şahin Yazgı’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Bakan Eroğlu son olarak meydandaki açılış törenine geçti. Açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 11-12 yılda çok önemli yerlere geldiğini belirten Bakan Eroğlu, “IMF’ye 5 Milyon Dolar borç verecek bir Türkiye var artık. Merkez bankamızın kasası tam takırdı, şimdi çok daha iyi yerlerde. Eski Türkiye geride kaldı” dedi.

"Türkiye'de ekonomik istikrar varsa, bunu siyasi istikrara borçluyuz" diyen Eroğlu, "İnşallah bu istikrar devam edecektir. Çünkü eski Türkiye'yi artık bütün millet biliyor. Eski Türkiye'yi biliyorsunuz. Kuyruklar, faizler ve yolsuzluklar her şey vardı. Bunun dışında, hizmet noksanlığı vardı. Hastanede sırada beklerken ölümler vardı. Milletimiz eski Türkiye'yi istemiyor. Artık yeni Türkiye başladı. IMF'ye borcu olmayan, bütün millete borcunu ödeyen yeni bir Türkiye'nin var" diyerek Türkiye'nin borçlarını ödediğini söyledi.

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletin devletle kucaklaştığı bir dönüm noktası olacağını ifade eden Eroğlu, "Aksaray'dan destek bekliyoruz. Ancak sandıklara sahip çıkmamız lazım. Bu bakımdan şimdiden sandık başında duran arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Sandık, demokrasinin namusu olan bir yerdir. Bu yüzden sandığımıza sahip çıkalım. Başbakanımızla 20 yıl boyunca birlikte çalışıyorum. Başbakanımız, son derece çalışkan, vatanını ve milletini seven, bayrağının yere düşmesini asla kabul etmeyen, tek bayrak, tek devlet diyen ve bunu her yerde dile getiren gerçekten bir dünya lideridir. İnşallah başarılı olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte toplam 22 Trilyon liralık Merkez Altınkaya Göleti ve Sulama Projesi, Sarıyahşi Sırabük Göleti Sulama Projesi, Güzelyurt İlçesi Sivrihisar Sulama Projesi, Merkez Kalebalta Köyü Göleti ve Sulama Projesi’nin temelini atması programını, Ağaçören Kütüklü Göleti ve Uluırmaek Deresi ikmal Projesi’nin de açılışını gerçekleştirdi.

Açılış ve temel atma töreninin ardından Bakan Eroğlu Hükümet Meydanı’nda toplu iftar programında iftar yaptı. İftarın ardından Bakan Eroğlu Konya’ya gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: iha