Erzincan Barosu, kentteki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karışmakla suçlanan sanıklara açılan 2 davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu.

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, beraberindeki baro yöneticileri ile Erzincan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından milletin iradesi hiçe sayılarak demokrasiye ve millete yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Darbe girişimi gecesi milyonlarca insanın sokaklara döküldüğünü anımsatan Aktürk, "15 Temmuz gecesi insanımız üzerilerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış ve meydanları darbeci eli kanlı teröristlere bırakmamıştır." dedi.

Aktürk, milletin teröristler karşısında dik durduğunu vurgulayarak, "Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşu ile vatanına, memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu alçak darbe girişimi nedeniyle şehit olan 249 vatan evladına Allah’tan rahmet, 2 bin 193 gazimize uzun ömürler diliyoruz." ifadesini kullandı.

Erzincan Barosu olarak devletin ve milletin yanında olduklarına işaret eden Aktürk, FETÖ'nün darbe girişimine karışan sanıklara davalar açıldığını hatırlattı.

Aktürk, darbe girişimine karışanların anayasal düzeni hedef aldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı bir kısım sanıklar aleyhine Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/57 ve 2017/86 esasında açılan davalara Erzincan Barosu olarak sanıklardan şikayetçi olmak suretiyle devletimizin ve milletimizin yanında müdahil olarak katılma talebinde bulunduk. Darbe davalarının ve yargısal sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. Sanıkların en ağır cezayı almaları için hukuk kuralları çerçevesinde gerekeni yapacağız."

Söz konusu davaları takip etmek ve müdahil olmak için tüm vatandaşlara çağrıda bulunduklarını anlatan Aktürk, "Vatandaşlarımız, bu sürece milletimizin ve devletimizin yanında durarak sahip çıksın. Bir daha 15 Temmuz gibi bir gecenin yaşanmaması için Erzincan Barosu olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızın bilinmesini isteriz." şeklinde konuştu.

Baronun kentteki FETÖ davalarına katılma talebi, söz konusu mahkemece değerlendirilip karara bağlanacak.

Kaynak: aa