Erzurum, Erzincan ve Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hazineye devredilen bazı yurtları, yürütülen bakım onarım çalışmalarının ardından yeni eğitim öğretim döneminde yüksek öğretim öğrenci yurdu olarak hizmet verecek.

- Erzincan

Erzincan'da da FETÖ'nün Hazineye devredilen 240 öğrenci kapasiteli üç öğrenci yurdu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM) devralınarak, buralarda da gerekli tadilat çalışmalarına başlandı.

TÜGVA Erzincan Temsilcisi Emre Özkan, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası el konulan yurtlardan birini Hazineden devralarak yeni eğitim öğretim döneminde yüksek öğretim öğrencilerine tahsis etmek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu yurdun yeni dönemde TÜGVA Terzibaba Erkek Öğrenci Yurdu olarak hizmet vereceğini dile getiren Özkan, FETÖ'nün yurtlarının devletin kendi gençliğini yetiştirileceği yurtlar haline gelmesi için TÜGVA olarak çaba sarf ettiklerini belirtti.

Özkan, şunları kaydetti:

"Erzincan'a gelen tüm kardeşlerimize kapımız açık. Yurtlarımız alındığı günden beri devletine bağlı gençler yetiştirmek için kullanılmıştır, kullanılmaya da devam edecektir. Bayan öğrenciler için de kardeş kuruluşlarımız KADEM ve TÜRGEV yurtlarını açtı. Toplam 240 öğrenci kapasiteli yurtlarda hizmet vermek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: aa