İlginç yapıları ile adından söz ettiren Rize’de Kemer Köyü yolu köy camisinin içerisinden geçiyor.

Rize’nin Çayeli İlçesi Kemer Köyü’nde köy yolu köy camisinin içerisinden geçiyor. Rizeliler'in alışkın olduğu ancak dışardan gelenlerin dikkatini çeken bu manzaranın bir de hikayesi var. Köy sakinleri 1993 yılında köyde bir cami yapmak ister. Caminin ilk olarak köye ait vakıf arazisi üzerinde kurulması düşünülür. Ancak araziye yakın evler evlerle caminin iç içe olmayacağını belirterek caminin vakıf arazisinde yapılmasını istemezler. Bunun üzerine köyün merkezi noktasında cami yapmak için arayışa girilir. Cami köy ihtiyar heyetinin kararı ile köy yolunun üzerinde kurulur.

Ortaya ilginç bir cami çıkarken, köy sakinlerinin büyük bir bölümü evlerine ulaşmak için caminin içerisinden geçen yolu kullanmak zorunda kalıyor.

Köy sakinlerinden Mustafa Kızılkaya yaptığı açıklamada, vakıf arazisi evlere yakın olduğu için camiyi yolun üzerinde kurmak zorunda kaldıklarını belirtti. Refik Dedetaş ise bu şekilde caminin köyün merkezinde kurulduğunu, yer belirlemesinde köy ihtiyar heyetinin belirleyici olduğunu söyledi.

Kaynak: iha