Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası Melis Akbaş'a hayat verecek kemik iliği, Almanya'dan İzmir'e ulaştı.

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası Melis Akbaş'a hayat verecek ilik Almanya’dan gece saat 22.00 sıralarında İzmir’e ulaştı. Alman kurye tarafından Adnan Menderes Havalimanından ticari taksi ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelen iliğin sabah saatlerinde Melis’e nakledilmesi bekleniyor.

Melis'in babası Bahadır Akbaş, "5 aydan beri kemik iliği taramaları yapılıyordu 5 aydır bekliyorduk. Daha önce Almanya'da ve ABD'de bulunmuştu. Ancak ileri tetkiklerde problem çıkmıştı. Sonra Almanya'da yeni bir donör bulundu. Ondan alındı uçakla geldi. Şu anda genel durumu iyi. Sağlığı iyi kan ve trombosit takviyesi yapıldı. Sadece kemik iliği nakil bekliyorduk. Bu kez kesin uyumlu çıktı sorun yok. 3 haftalık kritik bir dönemimiz var. İnşallah bu süreyi de sıkıntı olmadan atlatacağız. Kızım sağlığına kavuşacak" diye konuştu.

Kaynak: iha