32. İstanbul Film Festivali’nde “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filmiyle 4 ödül birden kazanan usta yönetmen Onur Ünlü, Nilüfer’de sinemaseverlerle bir araya gelecek.

İlk kez İstanbul Film Festivali’nde seyirci karşısına çıkan ve “en iyi film ödülü” de dahil dört ödül alan “Sen Aydınlatırsın Geceyi”, yönetmeni Onur Ünlü’nün söyleşisiyle birlikte Nilüfer’de gösterime girecek. Film, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde Bursa’da izleyici karşısına çıkacak. 21 Aralık Cumartesi saat 15.00 ve 18.00 seanslarında gösterime girecek “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filminin saat 18.00’daki gösteriminin ardından filmin yönetmeni Onur Ünlü sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Yönetmen Ünlü’nün siyah beyaz çektiği film küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan ve her biri doğaüstü güçlere sahip kahramanlarının olağan, hatta sıkıcı gündelik hayatlarını ve sıradan dertlerini anlatıyor. Film Türkiye’de vizyona girmeyip alternatif bir yolla izleyici ile buluştu. ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’, üniversitelerde ve şehirlerde bağımsız grupların organizasyonları ile gösteriliyor.

Mayıs ve haziranda gösterildiği beş haftada 10 binden fazla kişi tarafından izlenen film, ekim ayından itibaren bağımsız grupların gösterimleriyle Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek.

Kaynak: iha