Ordu’da bir grup genç, çadırda kalan Van depremzedeleri için yardım kampanyası başlattı.

Van’da meydana gelen deprem sonucunda çoğu depremzede kış ayında çadırda yaşam mücadelesini sürdürürken, Ordulu gençler “Van Değil Vicdan Üşüyor” sloganından yola çıkarak, kapı kapı dolaşıp battaniye, giyecek ve çocuk bezi topluyor.

Gençler adına konuşan Ulaş Tepe, bu yardım kampanyasını 2 hafta sürdürüleceklerini belirterek, “Van’da kardeşlerimiz üşürken bizim bu duruma sessiz kalması mümkün değildi” dedi.

Ordu’da kapı kapı dolaştıklarını söyleyen Tepe, şöyle konuştu: “Bugün Ordulu gençler olarak Van’daki depremzedeler için Ordu’nun mahallelerinde kapı kapı gezerek yardım topluyoruz. Battaniye giyim, diğer benzeri ürünleri alıyoruz. Gittiğimiz evlerde çok iyi izlenimler ile ayrıldık. İnsanlarımız yarım etmeyi seviyor. Biz emek veren katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Ordu’da hava bir hayli soğuk, buranın soğuğu ile Van’ın soğuğu arasında dağlar kadar fark var. Onlar orada üşürken bizim burada buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Son günlerde söylenen bir söz var. ‘Van değil, vicdan üşüyor’ bizde bunun gereğini yapıyoruz” diye konuştu.

Zeynep Kök ise, “2011 yılında meydana gelen deprem hala etkisini sürdürüyor. Bebekler, gençler yaşlılar halen çadırda yaşıyor. Biz Ordu’da gençler olarak bu duruma sessiz kalmamalıydık, kalmadıkta. Ordu’nun mahallelerinde vatandaşlardan yardım istedik. Çok güzel tepkiler aldık. Bu toplama işlemimiz iki hafta boyunca devam edecek. Ordululardan yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise gençlerin bu davranışından memnun olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: iha