Serbest Tüketici olup ta özel firmalardan elektriklerini alan son kullanıcıların büyük bir kısmı bu ay büyük bir şok geçirdi. Hiç bir haber verilmeden bütün faturalar tekrar Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye geçirildi. Yapılan bu değişiklik ile sözleşmeye bağlanan elektrik tedariğinde sözleşmeye uyulmadı. 

Bu konuyla ilgili olarak şikaletlerini dile getiren vatandaşlar "Biz elektriğimizi özel firmalardan alarak aylık 30 - 40 tl lik bir katkı sağlıyorduk. Ancak bu ay faturamız sözleşme yaptığımız firma yerine Erzincan'ın dağıtım işini üstlenen Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.'den geldi. Limak Uludağ'ın müşteri ilişkilerini aradım. Herhangi bir sorun olmadığını, sistemde halen onların abonesi olduğumu söylediler. Ancak sonradan yaptığımız farklı telefon görüşmesi ile piyasa şartlarını gerekçe gösteren firma yetkilileri, aşırı rekabetten kaynaklı karsızlık sebebiyle abonelere elektrik sunumunu durdurduklarını söylediler."

 Hiç bir duyuru, bilgilendirme yapılmadan, sözleşme ihlali yapan bu firma ile ilgili olarak görevlileri iş başına çağırıyoruz. Ekonomik olarak yetersiz olan firmanın, bu işi yürütemeyecek olan bir firmanın böyle bir satıcı pozisyonuna nasıl geldiğini merak eden vatandaş gerekli uyarının yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Editör: Doğu Gazetesi