Rize’nin Pazar ilçesinde görme engelli Ramazan Dursun’u yolda yürürken park halindeki bir arabaya çarptığını gören Salim Pınarbaş isimli duyarlı vatandaş ürettiği fikirle sensörlü baston yaptı. Pınarbaş, önüne sensör yerleştirip mesafe ayarı yaptığı bastonu Ramazan Dursun’a hediye etti.

Rizeli duyarlı bir vatandaş görme engelliler için ilginç bir buluşa imza attı. Rize’nin Pazar ilçesinde görme engelli Ramazan Dursun’u (45) yolda yürürken park halindeki bir arabaya çarptığını gören Salim Pınarbaş (52) isimli duyarlı vatandaş ürettiği fikirle sensörlü baston yaptı. Bastonu geliştireceğini ve aynı zamanda işitme engelli vatandaşlar için titreşim ekleyeceğini ifade eden Pınarbaş, “Bir gün Ramazan kardeşimizin sokakta yürürken önündeki duran bir arabaya çarptığını gördüm. Bu beni çok üzdü. Aklıma, sensörlü bir baston yapma fikri geldi. Çok maliyetli bir ürün değil. Seri üretim yapılırsa 50 TL’yi geçmez. Yine hem görme hem de işitme engelli vatandaşlarımız için sinyal yerine bastonun tutulan bölümüne titreşim de eklenebilir” dedi.

Salim Pınarbaş’ın duyarlılığına teşekkür eden görme engelli Ramazan Dursun ise bastonu ilk kez kullanırken bazı zorluklar yaşadı. İlk kullanımının ardından bastonun geliştirilmesi için Salim Pınarbaş’a önerilerde bulunan Dursun, “Öncelikle böyle bir duyarlılık gösteren Salim abimize çok teşekkür ediyorum. Bastonun katlanabilir olmasını istedim, kendisinden. İşimizi kolaylaştıracak bir çalışma yaptı. Sensörünün çok faydası olacak. Belediyeden de sokak çalışmalarında engelliler için aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha