Karanlık mı varr.. Sanki gözlerim kapanıyor… Yoksa uykuya mı dalıyoruz.. Tatlı bir uykuya …

Neden buradayız ki tam olarak hatırlamıyorum hani evimde küçücük gece kondum da bir kez  soba zehirlenmesi geçirmiştim sanki onun gibi bir şey oluyor ne diyorlar karbondioksit zehirlenmesi mi ? Evet evet tıpkı onun gibi gözlerim kararıyor… Midem bulanıyor ama hiç bir şey umurudum da değil ki biraz daha sabredeyim dışarı çıkınca temiz hava alırım kazandığım parayla çocuğuma bir çikolata eşime bir çiçek alayım da bugün şu burnumda ki koku gözlerimdeki karanlık gitsin….

Neden se kımıldamaya mıyorum… Neyse bekleyeyim biraz daha .. . Sağa sola döneyim biraz ilerleyeyim .. Neden yerlerde arkadaşlarım uyuyorlar anladım galiba mesaiye kaldıkta yoruldular dinleniyorlar…. Neyse sessiz olayım da uyusunlar bari sonra uyanınca hep beraber biraz daha çalışırız. Nede olsa insanların evini ısıtmak için kömür çıkarıyoruz.. İşimiz önemli işimiz meşakkatli ama evleride sıcacık kömürle uyuyorlar ya olsun biz çalışırız.. Gözlerim iyice karardı annem hep derdi küçükkende ben uykuya dayanamaz mışım… Uykum gelince hemen uyuyu veriri mişim… En iyisi ben de arkadaşlarım gibi biraz uyuyayım da yer yok sanki her taraf ta uykuya dalmış arkadaşlarım… Şu karşıda bir ışık var ne kadar da güzel yanıyor en iyisi oraya doğru gideyim de orda uyuyayım … Hem sanki  beni çağıyor ordan biri kesin arkadaşlardan bir tanesidir… Bir gideyim bende ışığa doğru…

Bak biri bir şey yazmış acaba okusam mı ? Ahmet in mektubuy muş neyse okuyayım belki vardıya saatlerimiz dir..

“ Biz Manisa soma da kömür  ocağında çalışan yaklaşık 300 arkadaş bugün burada zehirlenme ve  yangın oldu… Elektirik arızasından ve biz dışarı çıkamadan burada kaldık … Sağım solum her tarafım da vefat etmiş şehitlik mertebesine kavuşmuş arkadaşlarım uyuyorlar gülümseyerek… Nasıl da kara yüzleri dudakları gülüyor.. Sanırım bende birazdan onların yanına gideceğim… Her halde mektubu bulursunuz… Sevgili annem babam çocuklarım sizlere emanet.. Eşim hayatımın anlamı kendine çok iyi bak sakın üzülmeyin bizler güzel bir yere gidiyoruz.. Oğlum hani hep size anlattığım peygamberimiz vardı ya işte bakın babanız artık onun komşusu olacak inşallah.. İnşallah bizleri O bekleyecek… Herkes hakkını helal etsin…….. Ve son bir dipnot evinde kömür yakan yakmayan kullanana kullanmayan sizin yaktığınız şeyin ne zor şartlarda kazanıldığını bilerek şükredip güle güle kullanmanızı temenni ederim..”

Aman Allah ım yangın mı çıkmış … Bunlar uyumuyor mu ondan mı hiç sesleri yok oysa Mehmet uyuyunca horlardı evet evet sesi yok ki aa bu ışık yoksa ben… Evet galiba bende… Sanırım kömür karası gözlerim karaya mı büründü ..

Bir telaş var arş’ı alada melekler  sevinç içinde misafirlerini bekliyor.Yeryüzü ağlıyor dedesine,babasına abisine,kocasına,insanına ama gökyüzü sevinç içinde bekliyor şehidini…

Bir nur bakıyor arş’ı ala da ve işte bunlar benim ümmetim diye sesleniyor meleklere.. Benim ümmetim…Ne şeref efendimiz tarafından beklenmek , komşu olmak..ne şeref..

Üzülme anneciğim…Ne olur ağlama eğme başını yüreğimi burkma.Sen şehit anasısın dik tut başını şehit evlat yetiştirmek her anaya nasip olmaz.

Üzülme ey çocuk ..Ağlama senin baban herkesin arzu edip de kavuşamadığı şehitlik makamına ulaştı .Sen ekmeğini taştan çıkaran babanın çocuğusun,sen metrelerce yerin altına bismillah deyip akşam çıkarken elhamdulillah diyen babanın evladısın.

Gözümüzün nur’u rehberimiz,efendimizin iki müjdesi var  bakın ne diyor efendimiz;

"Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan, suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar." 

(Buhari, Cihad 30; Müslim, İmare 164. Ayrıca bk. Buhari, Ezan 32; Tirmizi, Cenaiz 65)

Said İbni Zeyd İbni Amr İbni Nüfeyl radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Malı uğrunda öldürülen şehittir; kanı uğrunda öldürülen şehittir; dini uğrunda öldürülen şehittir; ailesi uğrunda öldürülen şehittir."

Gözlerimiz yüreğimizin yangınını söndüremedi ama bu iki mujde bizi  teselli etmeye yetti .

Eyyy Hz. Yunus'u balığın karnından selametle çıkaran hz. Ibrahim'i ateşin ortasında yakmayan Yüce Rabbim aynı dua ile sesleniyorum Yerin karnında senden imdat dileyen kullarinida selametle kurtar... (amin)

Formun Altı

282 ölü 76 milyon yaralı!......