Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, askeri, mülki erkân, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Taş, konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların gaziler gününü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı içindeyiz. Anadolu’da Türk varlığını sona erdirerek, kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci ittifak devletlerinin görevlendirdikleri yunan ordusu 92 yıl önce başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında ki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesinde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman bir sene sonra Dumlupınar’da tekrar aynı akibete uğratılarak, topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek, bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır. Herkes tarafından iyi bilinmelidir ki bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.
TBMM 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına Sakarya Meydan Muharebesinin Muzaffer komutanı Mustafa Kemal’e Türk Milleti adına “ Mareşal” rütbesi ve “ Gazi” unvanı tevcih etmiştir.
19 Eylül, İstiklal Savaşı Gazilerimizin, Kore Gazilerimizin, Kıbrıs Gazilerimizin, Asker, Polis ve tüm malül gazilerimizin şeref günüdür. Şanlı tarihimizin, zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman ve her yerde verilmelidir. Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Azizi şehitlerimizin ve gazilerimizin her zaman ve her yerde hatırlanmalıdır. Ülkemiz bu gün dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkı ve onun kahraman ordusunun azim ve kararları, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.
Bu vesile ile bu mutlu günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi olarak ebedi baş komutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar hayatta olan gazilerimize ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi Başkanı Sabri Taş’ın konuşmalarının ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, törende yer alan tüm Gaziler ile tek tek tokalaşarak, günlerini kutladı.  
Editör: Doğu Gazetesi