Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda gerekli ödeneğin temin edilmesi ve güvenlik görevlisinin göreve başlaması ile Altıntepe Urartu Kalesi ve tapınağı ile Bizans kilisesi, güvenlik görevlisi gözetiminde kısmi olarak ziyarete açılıyor.
Altıntepe'de Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu başkanlığındaki ekip tarafından 2003 yılından itibaren sürdürülen kazı çalışmaları sırasında surlar, tapınak, kabul salonu, açık hava tapınağı, oda mezarları, gelişkin kanalizasyon sistemleri ortaya çıkarılmıştır. Altıntepe’de ayrıca 6'ncı yüzyıl sonrası erken Bizans dönemine ait 250 metrekare alan içerisinde Bizans Kilisesi ile hayvan figürleri ile kaplı mozaikler bulunmaktadır.
Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklamada bulunan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 2 bin 750 yıllık tarihi olan Altıntepe’nin gün yüzüne çıkarıldığını, ayrıca Kemah Kalesi, Mamahatun Külliyesi gibi tarihi yapılarda da yürütülen restorasyon ve kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla dünyanın ilgisinin Erzincan’a çekileceğini ve Erzincan’ın turizm açısından hakkettiği yere geleceğini belirtti. 
Editör: Doğu Gazetesi