24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Düzenlenen çelenk sunma törenine Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreninin ardından Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Erzşincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve öğretmenler katıldı.
Kutlama programında açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen açıklamasında; “Biz öğretmenler sınıflarda okullarda tahta başında öğrencilerimize hep iyiyi güzeli doğruyu ülkesini sevmeyi iyi bir vatandaş olmayı sorumluluk sahibi olmayı geleceğe umutla bakmayı öğretmeyi kendimize şiar ediyoruz. Ancak bugün bunlardan değil kendimizden söz etmek Bugün öğretmenlerden bahsetmek bugün öğretmenler günü olduğu için bugünün özeline sözlerime öğretmenlerimizi almak istiyorum. Bir tolumun gelişmişlik göstergesi mutlaka eğitim ve eğitime verdiği değerle ölçülür. Bizler tarih boyunca sürekli eğitimi önceliyen eğitimi kendisine birinci amaç edinen gelişmişliğin ve insana verilen değerin öncü vazifesi olarak eğitimi gören anlayışın milletin devamıyız. Bu şekilde kültürümüzü ve tarihimizi devam ettirdik. Ülkemizde bugün en yüksek payı eğitime ayırarak eğitim konusunda çocuklarımızın geleceğe daha güvenle bakmaları konusunda en önemli yatırımları fiziki rahatlanmış ortamları teknolojik iyileştirilmişi sınıfları eğitim ortamlarını hazırlama gayreti içerisinde olduğumuzu büyük bir mutlulukla görüyoruz. En değerli varlık olan insanı eğitmek onu sevgi ve hoşgörü ile eğitmek kişiliğini geliştirmek öğretmenliğin var oluş sebebidir. Öğretmenlik bu nedenle farklı ve kutsal bir meslektir” diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını belirtti.
Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak öğretmenlik mesleğinin önemine değinen açıklamasında; “Toplumun en değerli varlıkları olan siz değerli öğretmenlerimizle bir Pazar sabahı sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getiriyor, sizlere hem valiliğimiz hem de halkımız adına saygılarımı sunuyorum. Gerçekten benden önce iki önemli konuşma yapıldı. Hem bugünün önemini anlattılar hem de öğretmenlerimizin topluma ne kadar büyük bir katkı sağladığını. Öğretmenlerimizin sayesinde toplumumuzun nasıl şekillendiğini ve özellikle ilçe milli eğitim müdürümüz öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlardan bahsettiler. Ben her iki konuşmayı da büyük bir dikkatle dinledim. Sözlerimin başında bütün öğretmenlerimizin ve bütün eğitim camiasının öğretmenler gününü kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş, bu yolda canını vermiş baya öğretmenimiz var, onlar da rahmetle anıyorum. Onların gerçekten yetiştirdiği öğrenciler şu an aramızdalar. Onların anıları canlı bir şekilde yaşıyor. Ben tekrar konuşmamda öğretmenlerin ne kadar önemli bir yerde olduklarını ben anlatmak istemiyorum. Çünkü bunu çeşitli vasıtalarla bir araya geldiğimizde söylüyoruz. Gerçekten aşamadığımız sorunların altında veya aşamadığımız bir mesele olduğunda hemen göndermeyi öğretmenlere yapıyoruz. Aslında Kamu kurumlar olarak da öğretmenlere bir haksızlık yaptığımızın farkındayız. Yani kendi sorunumuzu çözmemiz yerine, bu zaten eğitimle çözülmesi gereken bir konu. Bu sorun varsa demek ki bu sorunu eğitimle halledememişiz. Dolayısıyla öğretmenlere bir adres gösteriyoruz. Aslında bu bir haksızlık, bundan sonra bunu yapmamız lazım. Yaşadığımız bir sorun varsa bunda eğitim kadar, öğretmenler kadar, burada bulunan devlet ve millet adına görev yapan herkesin en az öğretmenler kadar sorunlu olduğunun bilincini de artık topluma yerleştirmemiz gerekiyor. Eğitim önce aile de başlıyor, okullarda şekilleniyor ve üniversite, meslek hayatı döneminde son şeklini alıyor ve topluma biz son şeklini bırakıyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından en eski okul müdürü Mehmet Alay eşliğinde, mesleğine adım atan yeni 55 stajer öğretmen yemin etti. Ardından resim ve müzik yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından verildi. Program çeşitli etkinliklerle sona erdi.  
Editör: Doğu Gazetesi