TOKİ tarafından ErzincanTaksim Mahallesi 1. ve 2. Etap Sosyal Konut Projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen 385 konutun alma hakkı ve konut belirleme kuraları, 13 Şubat Şehir Stadyumu'nda yapıldı. 385 konut için Erzincanlılar, büyük ilgi göstererek konutlardan hak sahibi olmak için 7 bin 914 müracaat yaptı. Nisan ayında müracaatların alınmaya başlanmasının ardından, TOKİ tarafından yapılan gerekli incelemelerin ardından 7 bin 914 kişinin kuraya gireceği tespit edildi. Yoğun müracaat sebebiyle kura çekimi stadyumda yapılırken, kura çekim törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve stadyumu tamamen doldurdu. Kura çekim programına Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TOKİ yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"TAKSİM
TOKİ'LERDE ÖDÜLE LAYIK ÇALIŞMA YAPILDI"
Erzincan'da önemli bir çalışmayı sorunsuz tamamladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kura çekim töreninde yaptığı açıklamada, "Büyük bir titizlikle kimseyi incitmeden, kimseyi kırmadan, kimsenin mağdur olmasını açıkçası istemeden, kaş yapalım deren göz çıkartmama anlayışı ile birilerine konut yaparken, birilerinin huzursuzluğunun üzerine konut yapmama hassasiyetiyle ödüle layık olacak kadar güzel bir çalışma ile bu duruma geldi." şeklinde konuştu.
"İNSANLARIN YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELTİLİYOR"
Kuraya katılan vatandaşlara hitaben konuşan Vali Abdurrahman Akdemir, "Şehirlerimizin yıllardır en önemli sorunlarından birisi sağlıklı ve kaliteli konut ihtiyacıydı. Türkiye'nin her tarafından gecekondular almış başını gitmişti ve gelen bütün yabancı konuklar ve bizler bu gecekondudan, düzensiz şehirleşmeden hep dert yanar dururduk. Yıllardır görev yaptığımız ilçelerde de bizim önümüze çıkan en önemli sorun sağlıklı, kaliteli konut ihtiyacı, yaşanabilir daha iyi şehirler idi. TOKİ aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanında, illerimizde, ilçelerimizin neredeyse tamamında sosyal donatılarıyla, modern şehir imkanlarının sağlandığı sağlıklı yerleşim mekanları oluşturma konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. Şehirler, adeta son dönemde yeniden imar edildi. İnsanlarımızın, vatandaşlarımızın yaşam standartları yükseltildi." diye konuştu. 385 konutun ilk kurasını Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır yaptı. 7 bin 914 müracaatın yapıldığı Taksim Mahallesi TOKİ kuraları, hak sahiplerinin belirlenmesi ile devam etti.
Kurada konut almaya hak kazanan vatandaşlar, mutlu olduklarını dile getirerek, Erzincan'da TOKİ konutlarına fazla müracaat olduğunu ve yeni konutların yapılması gerektiğini ifade ettiler.
Editör: Doğu Gazetesi