Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelen Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Erzincan Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Kızılay tarafından yapımına başlanan maden suyu fabrikasında incelemelerde bulunan Akar, iki gün süreyle bölgede inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.
            Kızılay Erzincan Şubesi Başkanı Ferit Bayata ve Kızılay çalışanları tarafından karşılanan Akar ve beraberindeki Kızılay Ekibi, afet merkezinde basın mensuplarına ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada gazetecilerin sorusu üzerine Suriyeli göçmenlerin barındırılması ile ilgili de bilgiler veren Akar, Kızılay’ın kamplarında 220 bin ve kamp dışında 300 bin Suriyeli’nin barınmasına yardımcı olduklarını söyledi.
  Akar açıklamasında; “Türk Kızılayı olarak görevimizi devletimizin yanında, yardımcı rol olarak yapmaya devam ediyoruz. Şu anda AFAD’ın yönetimindeki Kızılay’ın katkıları ile yaklaşık 220 bine yakın Suriyeli göçmen kamplarımızda barınmaktadır. Bunların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını Türk Kızılayı karşılamaktadır. Diğer ihtiyaçları ise ilgili bakanlıklar ve devletimizin ilgili birimleri ile karşılanmaktadır.
  “SURİYE’NİN İÇERİSİNE DE YARDIM GÖNDERİYORUZ
  Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ilgili birimlerinin desteği ile sadece yurt içinde değil Suriye’nin içinde de yardım çalışması yürüttüklerini de ifade ederek; “Türk Kızılayı olarak bizim yaptığımız diğer bir hizmet vardır, o hizmette “Zero point, On the border” dediğimiz sıfır noktasında, sınırımızdan Suriye’nin içerisine yapmış olduğumuz yardımlardır. Bunu sadece Türk Kızılayı tek başına yapmaktadır. Türkiye’de elde edilen yardımların Suriye’nin içlerine kadar yollanması hizmetlerini görmekteyiz. Tabi sivil toplum örgütlerimiz, devletimizde bu konuda bize yardım ediyorlar. Türkiye’den elde edilen yardımların Suriye’de muhtaç olan insanlara yetiştirilmesine çalışıyoruz. Çok büyük bir operasyon yapıyoruz orada. Yaklaşık olarak şu güne kadar sadece bir kalem malzemeden bahsedeceğim, bir kalemde 50 bin ton un oraya götürdük. 50 bin ton un yaklaşık olarak 2 bin 500 TIR’la oraya götürüldü. Bunun yanında tüm ihtiyaç malzemeleri, bebek mamaları, taze ekmek, hijyen malzemeleri, ilaçlar gibi malzemeleri de sürekli oraya sevk ediyoruz. Ayrıca bu 220 bin kişinin dışında serbest olarak dolaşan 300 bin civarında insan bulunmaktadır, onları da şubelerimiz vasıtasıyla yardım etmeye gayret ediyoruz. Bunlar da daha yoğun olarak güney illerimizde barınıyorlar. Kamplar dışında barınmaktadırlar. Onları da o şekilde iaşelerini temin etmeye gayret ediyoruz. Devletimizin finansmanı ile sağlanmaktadır bütün bu işler. Yaklaşık olarak 3 yıl içerisinde gerek Türk Kızılayı gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm birimleri, gerek AFAD büyük bir fedakarlıkla çalışıp bu savaştan kaçan insanların kaderine ortak olmuştur. Yardımlara devam edeceğiz” diye konuştu.
  İki gün süreyle Erzincan’da bulunacak olan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Maden Suyu Fabrikası inşaatı gibi yatırımlarda incelemelerde bulunacak.
Editör: Doğu Gazetesi