Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Gurubu Erzincan’daki çalışmalarına bugün Erzincan Üniversitesi’nde öğretim elemanlarının katıldığı bir söyleşi ile başladı. 7 kişiden oluşan heyetin bir bölümü cuma namazını Camii Kebir’de kıldıktan sonra çıkışta bazı vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Polis ile tepki gösteren vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. 
Tunceli’deki ziyaretlerinin ardından dün akşam saatlerinde Erzincan’a gelen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Gurubu, sabah saatlerinde Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim elemanlarının davetli olduğu bir söyleyişiye katıldılar.
Can Paker, Zübeyde Yıldırım, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, İzzettin Doğan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum’dan oluşan 7 kişilik heyet polisin geniş güvenlik önlemi altında geldikleri salonda önce öğretim elamanlarını dinlediler. Süreç hakkında soruların ardından birer konuşma yapan heyetten Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Ayhan Ogan Cuma namazı için Camii Kebir’e gitti.
Namazın ardından vatandaşlarla sohbet etmek isteyen heyet üyeleri bir anda tepki ile karşılaştı. Yoğun kalabalık arasından heyet üyelerine sözlü tepki gösteren vatandaşlara polis müdahale etti. Polisle vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Çevik kuvvet polisi tepki gösteren vatandaşları cami çevresinden uzaklaştırdı.
Bir çay ocağının önünde ortamın sakinleşmesini bekleyen heyet üyeleri daha sonra vatandaşlarla çay içip sohbet ettiler. Zaman zaman hararetli tartışmaların yaşandığı sohbetin ardından heyet üyeleri Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Ayhan Ogan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapacakları söyleşi için çay ocağından ayrıldılar.
Editör: Doğu Gazetesi