Erzincan Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, görevli polis memuruna bir aracın plakasını vererek, şikayetçi oldu. Vali Kahramanı tanımadan ihbarı kabul eden, sonradan da "İhbarınıza konu araca rastlayamadık. Ancak konula ilgili olarak ilçe ve komşu illere haber verdik" şeklinde dönüş yapan polis memurunu duyarlılığından dolayı tebrik etti.
İŞTE 155 POLİS KAYITLARI
-Alo 155 Polis İmdat
-İyi akşamlar, bir ihbar yapacağım. Şehir merkezinden Sivas’a doğru 34 AT … plakalı bir araç , çok süratli gidiyor. Rengi siyah, Ford marka araç.
-Biz bunu göremiyoruz trafikten ancak sorgulamasını yaptıktan sonra görebiliriz. Şu anda göremiyoruz. 
-Öyle mi? Allah Allah, sistemin olması lazım.İstanbul’da Ankara’da var. Niye sizde yok? 
-Bu aracın konusu ne idi?
-Şehir içinden Sivas’a doğru aşırı hızlı gidiyor. Trafiği tehlikeye sokuyor. 
-Tamam efendim. 
VALİ KAHRAMAN 3 DAKİKA SONRA POLİS TARAFINDAN GERİ ARANDI.
 İŞTE KONUŞMALAR 
-Efendim iyi akşamlar ben 155 'ten arıyorum. İsmim Hüseyin. Biraz önce bir ihbarınız vardı. 34 AT… araçla ilgili. Bu araca ekiplerimiz il merkezinde rastlayamadı. Bölge ekiplerimize bildirdik. Onlar takip ediyor efendim. Geri dönüş yapmak için aradım sizi. 
VALİ - Teşekkür ederim. Bu telefon kime ait olduğunu biliyor musunuz?
POLİS- Bizi arayan numara mı?
VALİ - Evet bu numara kime aittir?
POLİS - Biz isim olarak göremiyoruz. Sadece 155 arandığında otomatik olarak sisteme numara düşüyor. Biz o numaraya dönüş yapıyoruz. 
VALİ - Ben Erzincan Valisi.
POLİS- Sayın Valim hayırlı akşamlar efendim. 
VALİ - Hayırlı akşamlar, kibar güzel konuştunuz.
POLİS - Sağ olun sayın valim, emriniz var mı?
VALİ - Öyle bir araç yok. 
POLİS - Tamam sayın valim. Sağ olun sayın valim."
VALİ KAHRAMAN: "HİZMETİ ÇEK ETMEDE FAYDA VAR
Vali Süleyman Kahraman 155 Polis İmdat Merkezi’ne yaptığı asılsız ihbar ile ilgili olarak Erzincan’ın genel güvenlik ve asayişinden vali olarak kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatarak "Zaman zaman bütün kurum ve kuruluşların hizmetlerini çek etmemizde fayda var. 155’teki görevli arkadaşlarımız ihbarı nasıl değerlendiriyor. Ne kadar zamanda ihbarın gereği yerine getiriliyor. Burada vatandaşa geri dönüyorlar mı dönmüyorlar mı? Bir de plaka, kişi sorgulaması o anda yapılıyor mu yapılmıyor mu, diye 155’e ihbarda bulundum. Aldığımız netice olumlu. Diğer taraftan 155’teki polisimiz vatandaşa nasıl davranıyor? Sadece orası değil tabi, bütün polisimiz emniyet güçlerimiz vatandaşa karşı nasıl davranıyor, kibar mı, vatandaşla diyalogda mı değil mi? Bunu test etmek istemiştim. Benim aldığım netice yüzde 80 olumlu"
Editör: Doğu Gazetesi