Arıcının, geceleri açık bıraktığı radyosu da, ayıları ve diğer yabani hayvanları kovanlardan uzak tutuyor. 

Kemah ilçesine bağlı Gökkaya köyünde yaşayan ve uzun yıllardır arıcılık yapan Ahmet Culfa'ya (50) ait arı kovanları, daha önce ayıların saldırısına uğradı ve zarar gördü. 80'e yakın kovanını ayılar ve diğer yabani hayvanların saldırısından korumak isteyen Culfa, kendince bir çözüm üretti. 

Ahmet Culfa, LED ışıklarıyla donatılmış bir korkuluk yaptırdı. Kafası futbol topundan yapılan korkuluğun eline tüfeğe benzeyen bir tahta tutturan Culfa, onu kovanların yakınına bıraktı. Korkuluğun yanı sıra, sensörlü lambalar da kullanan Culfa, gece saatlerinde ayıların ve başka hayvanların kovanlara yaklaşmasını önlemek için buraya koyduğu radyoyu açık bırakıyor. Aldığı tedbirler sayesinde, Culfa'nın arıları, yaklaşık 5 yıldır herhangi bir saldırıya uğramadı. 

Arıcı Culfa, ayı vurmanın yasak olması nedeniyle her türlü caydırıcılığa başvurduklarını belirterek, "İstanbul'da çalıştıktan sonra emekli olup ağabeyim ile birlikte köye döndük. Daha önce de burada amcamlar arıcılık yaparlardı ama ayı saldırısına çok uğrarlardı. Biz de buraya geldikten sonra ayı saldırıları devam etti. Ne yapabiliriz diye düşündük ve bu yöntemlere başvurduk. Bahçede radyo çalışıyor, normal lambalar yanıyor, sensörlü lambalar yanıyor. Bunların yanında bir de İstanbul'da reklamcılık işi yapan çocuklarım bu ışıklı korkuluğu yaptılar. Her türlü caydırıcılığı yapıyoruz. Ayı vurmak yasak olduğu için her türlü caydırıcılığı yapmak zorunda kaldık" diye konuştu. 

Yaklaşık 500 liraya mal olan ışıklı korkuluk ve diğer önlemlerin çok faydasını gördüğünü ifade eden Culfa, "Aldığım önlemlerin büyük faydasını gördük. 5 yıldır buradayım ve ayı saldırısına rastlamadım. Görenlere de bunu anlatıyoruz ve diğer arkadaşlara da öneriyoruz. Bu tip önlemlerin caydırıcı olduğunu söylüyoruz" dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi