Bakan Yıldırım’a kayak merkezi ziyaretinde Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar eşlik etti. 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları’nın eteklerine kurulan Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne yeni tamamlanan gondol sistemi ile çıkan Bakan Yıldırım, sistem hakkında Vali Yenigün’den bilgi aldı. Bakan Yıldırım, Ardıçlı Göl Mevki’nde kurulan ve üç etaptan oluşan telesiyej sistemini de inceledi.
İncelemelerinin ardından konuşan Bakan Binali Yıldırım, rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde, 25 yıl önce hayal edilen tesislerin şuanda gerçek olduğunu hatırlatarak, “Kendisi göremedi, mekanı cennet olsun. Onun hayalini gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz tesis doğa ve kış sporları merkezi. Bu tesislerde gondol diye tabir edilen, her biri 8 kişi kapasitesinde kabinler var. Bu kabinler ile Yaylabaşı bölgesinden spor yapacak olanlar binerek günü birlik tesislerin olduğu yere geliyorlar. Oradan buraya havadan 2 bin 600 metrelik bir mesafe var. Birinci bölümün aynı anda 180 kişi kapasitesi var. Saat başına vurduğumuz zaman bin 500, bin 800'ü buluyor. Buraya gelen sporcular, misafirler ikinci bölüm telesiyejler var. Telesiyejlerin de bin 500 kişilik kapasitesi var. Onlar da artırılabiliyor. Burada da yaklaşık 5 bin metreye yakın bir mesafe var. Burada da iki etap var. Bir kısmı ilk etapta inip orada kayak yapabiliyor. İsteyenler de zirveye kadar çıkabiliyor. Zirve 3 bin metreye yakın, 2 bin 970 metre. Oraya çıkıp oradan kaymaya başlayabiliyorlar. Herkesin ihtiyacına göre, her türlü tesis donanım düşünülmüş. Burada küçük bir göl var. Gölün etrafı rekreasyon alanı olarak düzenleniyor. Günü birlik tesisler var. Onların etrafı yine yazı doğa sporları ve başka faaliyetler için kullanılabilecek. Ama teleferik sisteminin, gondolların olduğu yer, asıl büyük otellerin konaklama tesislerinin yapılacağı yerler oluyor. Bölgede çok etkin, çok efektif ve derli toplu bir tesis olmuş. Bir çok yerde var ama bu kadar birbiri ile uyumlu olan tesis çok az. Erzincan Ergan Tesisleri de bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda yolu gayet standardı yüksek, yaklaşık 5 kilometrelik bir yolumuz var. Yol iki gidiş iki geliş aydınlatması ve bütün tesisatı ile Erzincan’un Munzur dağının eteklerinde bir gerdanlık gibi Erzincan’a bakıyor. Buradan baktığınızda şehri bir kartpostaldaki resim gibi görebiliyorsunuz. Havalimanı, otobüs terminali, Terzibaba Camii, Erzincan’ın bütün alametlerini buradan çok güzel bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu konuda Kültür Turizm Bakanlığı'nın ve bakanlığımızın büyük katkıları var. Tesis aslında çok büyük bir maliyete çıkması ön görülen bir proje olmasına rağmen, yapılan akıllı çalışmalar ve ciddi pazarlıklar sonucu 50 milyon lira civarında bir maliyetle tamamlanmıştır. Çok güzel bir şey olmuştur. 2013 yılının Şubat ayında uluslararası bir kayak organizasyonu yapılacak. Ergan Tesisleri ilk defa burada görücüye çıkacak" dedi.
Akşam saatlerine kadar tesislerde incelemesini sürdüren Bakan Yıldırım, burada ağaç dikmeyi de ihmal etmedi. Bakan Yıldırım, gezisini tamamladıktan sonra havayolu ile Erzincan’dan ayrıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi