Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, ilçenin tarihi Altıntepe Kalesinde 15 Ağustos tarihinde başlayan 11. dönem kazılarını yerinde incelemek için Altıntepe Kalesine ziyarette bulundu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Altıntepe Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu eşliğinde kazı alanında incelemelerde bulunan Başkan Sertadım çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.
         Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Sertadım, Altıntepe’nin önemine değinerek “Her geçen yıl, her yapılan çalışma neticesinde Altıntepe’nin dünya kültür mirasına, sanat tarihi mirasına dünya insanlığına ne büyük katkılar sunduğunu görüyoruz. Dünya insanlığı bunu gördükçe bunu tanıdıkça çok büyük bir tarihi mirasın ilçemiz sınırlarında Altıntepe Kalesinde bütünlük olduğunu gördükçe şaşkınlığı artacak. Tapınaklarından, alt yapı sistemlerine ve diğer tüm öğeleriyle dünya insanlığının yeni yeni gördüğü, yeni yeni şahit olduğu büyük eserler ve değerler ortaya çıkıyor. Bizler ilçemizin bu büyük tarihi mekânına sahip olması nedeniyle elimizden geldiği kadar tüm desteğimizi, tüm yardımlarımızı bu insanlığa bırakılmış bu büyük tarihi eseri bu yılda tekrardan ziyaret ederek kazı ekibine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz. Bu önemli çalışmada tüm emeği geçenlere, tüm Üzümlü adına ve dünya insanlığı adına teşekkür ediyorum .” dedi.
         Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu, Başkan Sertadım’ın kazı çalışmalarında hep destek olduğunu dile getirerek “Kazı çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Sağolsun Başkanımız bizleri hiç yalnız bırakmadı. Bugünde bizi ziyaret ederek hem kolaylıklar hem de başarılar diledi. Kendisine ve kurumuna teşekkür ediyorum.” Dedi.
Editör: Doğu Gazetesi