Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Aralık 2013 günü Erzincan Belediye Başkan adaylarının Cemalettin Başsoy olduğunu resmen açıklamasının ardından bir süredir Ankara’da bulunan Başssoy öğlen saatlerinde havayolu ile Erzincan’a geldi. Yüzlerce partilinin yanı sıra ilçe ve belde belediye başkan aday adayları tarafından alkışlarla karşılanan Başsoy, vatandaşların tebriklerini kabul etti.
Havalimanı çıkışında bir konuşma yapan Başsoy, son on yılda Erzincan’a önemli yatırımlar ve hizmetler yapıldığının altını çizerek; Her şeyin en iyisine layık Erzincan ve Erzincanlılara en iyi şekilde hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Erzincan’ı 2023’e en iyi şekilde hazırlayacağımızdan kimsenin en ufak bir şekilde endişesi olmasın. AK Parti olarak, ak kadrolar olarak bu hizmeti herkesten daha iyi yapacak konumdayız. Şehrimiz için karınca kararınca, zerre miktarda olsa, az demeden, çok demeden elinden geldiği kadar, gücünün yettiği kadar dünden bugüne hizmet eden teşkilatımızın gelmiş geçmiş tüm mensuplarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
Erzincanlı olmak, bu kimliği taşımak, bu şehre ait olmak başlı başına bir şereftir. Onun için kimi, ne olursa olsun, inancı, siyasi eğilimi, etnik kökeni, meshebi, meşrebi ne olursa olun, her Erzincanlı bizim kardeşimizdir. Hepsi hizmet almada eşit durumdadır. Bizim siyaset tarzımızda, hizmet anlayışımızda hep böyle oldu, böyle olacaktır. Son on yılda Erzincan’a çok büyük hizmetler ve yatırımlar yapıldı. Eğitimden sağlığa, turizmden diğer yatırımlara kadar saymakla bitirilmeyecek kadar hizmetler yapıldı. Erzincan, bir Erzincan daha oldu. Daha yapılacak çok işimiz var, yapılacak çok hizmet var. Doğu’nun başkentine dikilecek daha çok hizmet anıtı var. Bu bir hizmet yarışıdır, bir nöbet devridir, bayrağı taşıma yarışıdır, Erzincan’ı doğunun başkenti, parlayan yıldızı yapmaya hep birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.
Başsoy konuşmasının ardından kendisini karşılamaya gelenlerinde katıldığı uzun bir araç konvoyu ile parti binasına hareket etti. Cemalettin Başsoy parti binasında da tebrikleri kabul etti. 
Editör: Doğu Gazetesi