Beden eğitimi bölümü öğrencileri, özel çocuklara 9 branşta eğitim vererek, her alanda spor yapmaya teşvik ediyor. 

Beden Eğitimi ve Spor Bölümünün 4. sınıf öğrencilerinin 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında, Sümer İş Okulu Spor Kulübü Derneği ve Zeynep Mustafa Han Eğitim Uygulama Okulu Spor Kulübü Derneği sporcularına yönelik, 9 spor branşında eğitim veriyor. Basketboldan, voleybola, futboldan masa tenisini ve bowlinge kadar 9 branşta eğitim alan özel çocuklar, Türkiye genelinde çeşitli müsabakalara katılıyor. 

'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersine katılan 13 beden eğitimi bölümü öğrencisi, 14 hafta süresince antrenörlük yapıyor. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarı döneminde de antrenörlük çalışmalarına gönüllü olarak devam edecek olan öğrenciler, her iki spor kulübünde bulunan 125 özel çocuğa spor branşlarında eğitim veriyor. 

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLARAK EĞİTİM VERİYOR 

Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Ahmet Terzioğlu, "Topluma Hizmet Uygulamaları dersimiz vardır. Bu ders sadece bir eğitim döneminde alınıyor. 40 kişilik sınıf mevcudumuz var ve guruplara bölünerek çalışmalar yapıyoruz. Özel çocukların iki spor kulüpleri mevcuttu. Bizde ilgili spor kulüplerinin yetkilileri ile görüştük ve gönüllü olarak bu çocuklara çeşitli branşlarda spor eğitimleri verdik. Bunu bir dönem planladık ama öğrencilerimiz bunu uzattılar ve mezun oluncaya kadar bu çocuklara gönüllü olarak eğitim vereceklerdir." dedi. 

Sümer İş Okulu Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Kabil, "Topluma hizmet dersi kapsamında, Erzincan'da özel çocuklarımıza hizmet veren 2 tane spor kulübü derneğimiz var. Bu kapsamda; öğrencilerimize gönüllü olarak antrenörlük yapıyorlar. Sporcu öğrencilerimiz açısından olumlu oldu ve başarılar elde etmeye başladık. Bu sporcularımız 9 branşta spor yapıyorlar. Üniversiteden gelen genç antrenör arkadaşlarımız her branşta gönüllü olarak çalışmalar yaptılar. Çok güzel ve verimli oldu. Öğrencilerimizin başarısı arttı." açıklamasında bulundu. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca, "YÖK tarafından eğitim fakültelerinde ders programları belirlenirken, böyle bir dersin konulması gündeme gelmişti ve bizde de bu dersi alıyoruz. Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, böyle bir dersi yürütmek zorundayız. Öğrencilerimiz haftada iki saat dışarıda, özel eğitim kurumunda olduğu gibi uygulama yapmak zorunda. Bu uygulama çerçevesinde burada ki özel eğitim alan sporcu gençlere bizim öğrencilerimiz yardımcı oluyor. Onları daha önceden öğrenmiş oldukları bilgilerini, antrenman yaptırarak ve hatta zaman zaman yaşam koçluğu görevi yaparak uyguluyorlar. Her dönem 400'e yakın öğrenci bu dersi alıyor." diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi