Çakır ve meclis üyeleri, soğuk hava ve mezarlığın ürperten yüzüne aldırış etmeden, yeni yılın hayırlar getirmesi dileğinde bulundu. Türkiye'nin birçok ilinde milyonlarca insan yeni yıla eğlence merkezlerinde, eş, dost ve akrabaları ile birlikte girerken, Erzincan'da alternatif yılbaşı kutlaması yapıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve belediye meclis üyeleri, yeni yılı, mezarlıkta dualar okuyarak karşıladı. 

Hava sıcaklığının eksi 10 derecede seyrettiği Erzincan'da, yeni yılın ilk dakikalarına türbe ve mezarlık ziyareti yaparak giren Başkan Yüksel Çakır ve meclis üyeleri, Erzincan'ın manevi değerlerinden Terzibaba Türbesi'ni ziyaret etti. Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, daha sonra mezarları ziyaret ederek, 2013 yılının ilk dakikalarını dualar okuyarak girdi. 

Şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta, 150 yıllık tarihi bulunan ve yaklaşık 16 bin kişinin defnedildiği Terzibaba Mezarlığı'nda, 2013 yılına merhaba diyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Şu anda arkadaşlarımızla beraber, bir yılı ve dolayısıyla bu yılın son dakikalarını geride bırakırken, yeni bir yıla miladi olarak girmiş oluyoruz. Mezarlıkta bulunmamızın sebebi ve bizi mezarlığa getiren sebep, dünyanın birçok yerinde şu an itibariyle zulüm altında, baskı altında, silahlar altında inleyen kardeşlerimiz var. İnsanlık adına bu anlamda açıkçası büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Yaşananları, bu anlamda tasvip etmiyoruz, kabul etmiyoruz. Bu açıdan arkadaşlarımızla beraber vefat edenlerin, şehit olanlarının ruhlarına buradan bir Fatiha göndermek, beraberinde bu mezarlıkta medfun bulunan bütün büyüklerin ve geçmişlerimizde ruhlarını şad etmek ve anmak suretiyle onların ruhlarına Fatiha göndermek suretiyle bir ortam oluştu. Arkadaşlarımızla beraber yeni yıla burada geçmişimizi yad ederek, muhasebesini yaparak, bu anlamda da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde, geçmişten çıkarttığımız ibret vesikası olabilecek derslerle önümüze bakmak anlamında, bir muhasebe yapmak açısından buradayız. 2013 yılının bu açıdan insanlığın barışı, insanlığın sevgisi, özgürlük ve demokrasi adına önemli kazanımları elde edeceği yıl olmasını diliyorum." dedi. 

Belediye meclis üyeleri ise yeni yılı mezarlıkta kutlamak için ziyarette bulunduklarını belirterek, yeni yıla şehitler ve yakınları için dualar okuyarak, yeni yıla farklı mesaj vererek girdiklerini ifade ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi