Düzenlenen yemek programına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzincan İl Müftüsü Galip Akın, Ak Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başssoy, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve çok sayıda din görevlisi katıldı.
Düzenlenen programın açılış konuşmasını Erzincan Müftüsü Galip Akın yaptı. Akın konuşmasında; “ İslam medeniyetinde kurulan müessese ilk kurum camidir. İslamın tebliği ile birlikte ortaya çıkmıştır. İlki Mekke’de Beytullah ve Kabe adıyla anılan yerini almış ve Mescidi Haram olmuş Kudüs’te Mescidi Aksa ile İslamın nurunu yaymış medeniyetin tüm ülkelere yayıldığı Medine’de tüm camilere model olmuştur. Bugüne kadar varlığını koruduğu gibi Müslümanlar yaşadıkça en küçük yerleşim birimine kadar istisnasız var olacak İslam mabedidir. Bütün Camilerimiz medeniyetin merkezi ilim ve irfan’ın beşiği fakir ve kimsesizlerin meskeni olmuştur. Bünyesinde gönülleri cezbeden camiler şehirlerin ruhudur” dedi.
            Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise açıklamasında; “ Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan çok memnunum. Her birimiz bulunduğunuz noktada üstlenmiş olduğunuz sorumluluk görev ve yükümlülük ile birlikte sosyal hayatın biz idarecilerin üzerine yüklemiş olduğu yükü üzerimizden alıyorsunuz. Çünkü biliyoruz ki siz kıymetli hocalarımız görev yaptığınız mahallelerde, köylerde, beldelerde sadece camilerde kendilerine görev olarak toplum tarafından çoğu kez tanımlanan namaz vaktinde ifa ettikleri bir sorumluluk taşımıyorlar. Hocalarımızın köylerde mahallelerde ilçelerde bütün yerleşim alanlarda ne tür bir sorumluluk içerisinde olduğunu biz farkındayız. Bir kılavuzluk görevi yaptıklarını orada görev yapan Muhtar, Öğretmen, Jandarma ve Emniyetimize destek olduklarının bilinci içerisindeyiz. Mazide çocukluk çağlarımızda yüreğimizde ve zihnimizde neler kaldığını yokladığımızda anne ve babalarımızın bizlere nasihatlerini, okulda öğretmenlerimizin bize nasitlerini hatırlıyoruz. Özellikle yaz aylarında annelerimizin ve babalarımızın bizi teslim ettikleri hocalarımızın farkındayız. Bu izleri bugün hayatımızda tatbik etmekten onur duyuyoruz” dedi.
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; Camiler insanların 5 vakit namaz kılındığı ibadet hanelerden öteye geçirip çocuklarımızın eğitildiği inanç değerlerimizin onlara aktarıldığı yerler haline getirilir. Yıllardır biz kadınlarımızı camilerden ve okullardan uzak tuttuk. Yıllarca yuvayı ve aileyi eğiten kadınlar eğitimden uzak kaldılar. İnşallah kadınlarımızı çocuklarımızı inşallah camilerde eski hürriyetine kavuştururuz. Din görevlisi kardeşlerimiz bunu zaten biliyorlar. Bu meslek klasik bir memur zihniyeti içerisinde yapılacak bir görev değildir. Çünkü insanların toplumda güvendikleri ve şüphe duymadıkları meslek mutlaka sizin ifa ettiğiniz meslektir. Bizlerin bir devletin kurumu olarak hiç kimsenin gitmediği yerlerde sizler varsınız. Sizler hem devletin topluma yansıya yüzüsünüz hem toplumun size güvendiği bir kapısınız o yüzden ben sizlerin mutlaka bu göreve vakıf olduğunuzu biliyorum. Şuana kadar yaptığınız tüm görevlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Tekrar haftanız kutlu olsun” dedi.
Daha sonra görevinde başarılı olan din görevlilerine şilt ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.  
Editör: Doğu Gazetesi