Kentte bazı çay ocaklarının işletmecileri, soğuk kış günlerinde müşterilerine çayın yanı sıra kuzine sobalarda közledikleri patatesleri servis ediyor. Fırınlı sobalarda közlenen patatesler, müşterilerden rağbet görüyor. Çaylarını yudumlarken közlenmiş patateslerden de tadan müşteriler, 1'er çay ve közlenmiş patates için 1 lira ödüyor. 

Erzincan'da çay ocağı işleten Serdar Ardıç (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerine 8 yıldır közlenmiş patates ikram ettiğini belirterek, 

"Önceden evlerde soba olduğu için közlenmiş patatese kimse fazla rağbet göstermiyordu. Şimdi doğal gaz yaygınlaştıkça talep daha da arttı. Önceden 1 çuval patates satıyorduk, şimdi 3-4 çuvala kadar çıktı. Müşteriden talep geldi, patates istediler, biz de elimizden geldiği oranda fırında pişirerek satıyoruz. Yoğunluk her geçen gün daha da artıyor" diye konuştu. 

Müşterilerden Soner Sayan ise küçüklüğünde, annesinin sobada patates közlediğini ifade ederek, "Şimdi evimizde o imkan olmadığı için, evler doğal gazlı olduğu için artık işten çıkıp buraya geliyoruz. Hem arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz hem de patatesimizi yiyoruz. Zaman zaman çok beklediğimiz oluyor ama beklediğimize değiyor" dedi. 

Alperen Korkmaz da "Patates közlemesi, Erzincan'da son zamanlarda iyice yaygınlaştı. Bir nevi çocukluğumuza geri dönüyoruz. Herkesin evinde doğal gaz olduğu için gelip çay ocaklarında patates közlemesinin tadını çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Editör: Doğu Gazetesi