13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremden sonra zarar gören, ancak devletin el atmadığı cok sayıda bina korku sacmaya devam ediyor. Özellikle hafif hasar verilen ve yorulmuş bulunan cok sayıda binanın sakini binalarının elden gecirilebilmesi icin kentsel dönüşüm projelerinden habersiz olduklarını belirtiyorlar. Deprem sonrası inşaat halinde bulunan ve devletin kontrol etmediği cok sayıda inşaat  tamamlanarak iskan edilen mekan haline getirildi. Ancak bu binaların da güven vermemesi insanları tedirgin etmeye devam ediyor.
İnşaata talep patladı
Erzincan’da eski zevlere güvensizlik nedeniyle yeni inşaatlara talep patladı. Bu nedenledir ki, TOKİ tarafından yapılan binaların başka illerde müşterisi bulunamazken Erzincan’da inşaat maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen TOKİ tarafından yapılan inşaatlar a bu yüzden büyük bir talep yaşanıyor. Deprem korkusu nedeniyle şehirde yeni eve olan talep, konut fiyatlarının da anormal derecede artmasına sebep oluyor.
NÜFUS ARTMIYOR
         Öte yandan Erzincan’ın gelişiminin önündeki en büyük engellerdenh birisi olarak nüfusun artmaması, nitelikli nüfusun Erzincan’ı terk etmesi, ardından da vasıfsız ve niteliksiz nüfusun Erzincan’a gelmesi olarak biliniyor. Erzincan’ın kurtarıcısı olarak ta bakılan Erzincan Üniversitesinin 14 bin civarındaki nüfusu bile Erzincan’ın gelişmesini kalkınmasını sağlayamıyor. 
Editör: Doğu Gazetesi