Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Diyabet Vakfı tarafından başlatılan "Diyabeti Durduralım Projesi" kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen yürüyüş, Erzincan Belediyesi önünden başladı.
Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlu,  Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı 4 kilometrelik yürüyüş, saat kulesi önünde sona erdi.
Akdemir, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 yaş ve üzeri çok sayıda insanın diyabetten muzdarip olduğunu, 10 milyona yakın kişinin bu hastalığın riski altında yaşadığını söyledi.
Bu hastalığa dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Akdemir, "Maalesef yaşam standardımız, kalitemiz ve tarzımız bu hastalıkla bizi yüz yüze getiriyor. Çok ciddi masrafı olan bir hastalık. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünhimayelerinde 2011yılında başlatılanve 3 yıl süreyle devam edecek 'Diyabeti Durduralım Projesi' var. Erzincan, bu projede ödüllendirilmiş bir ilimiz" diye konuştu.  
Rektör Çapoğlu da diyabetin asrın vebası haline geldiğini belirtti. Hastalıkla baş edebilmenin önemli yolundan birinin egzersiz olduğunu söyleyen Çapoğlu, "Her gün 4-6 kilometre, en azından haftada 3-4 gün yürümekle bu hastalıktan korunabiliyoruz" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi