İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeklerinde Erzincanlıları bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli’de konuşmasında, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından son olarak bir konuşma yapan Abdurrahman Akdemir, “Bereketin, huzur ve sükûnetin sembolü olan, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının zirveye çıktığı Ramazan ayında; Gurbette yaşayan ama memleketini hep yüreğinde taşıyan Erzincanlı hemşerilerimle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Bu vesileyle sizlerin ve tüm hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasında kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılması amacıyla organize edilen hemşeri buluşmalarını ve memleket tanıtımı ile hemşeri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan derneklerin önemli bir görev icra ettiğini dile getiren Abdurrahman Akdemir, “birlik ve beraberlik tablosu oluşturarak bu atmosferi paylaşmamıza vesile olan ve bizleri aynı çatı altında buluşturan EKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu birlik, beraberlik ve iyilik ruhu, sadece ilimizin huzuru, barışı, istikrar ve demokrasi içinde kalkınması adına değil, ülkemiz ve top yekûn insanlık içinde büyük hizmetler görecektir.”
Konuşmasının devamında Erzincan’da yapılan yatırımlara değinen Akdemir; Organize Sanayi Bölgesi, üniversitesi, Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi, bölünmüş yolları, havalimanı terminal binası, bilişim merkezi gibi ilimizde gerçekleştirilen birçok yatırım hakkında kısa bilgi vererek, Erzincan’ın, resmi kurum ve kuruluşlarıyla, üniversitesiyle, siyasi parti temsilcileriyle, sivil toplum örgütleriyle ve iş adamlarıyla birlik ve beraberlik içinde var gücüyle çalışarak yeni bir çehreye büründüğünü ifade etti.
Konuşmasında son olarak tüm bu yatırımların gerçekleşmesinde büyük emeklerinin bulunmasından dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür eden Akdemir; “Son yıllarda ilimize yapılan yatırımların elde edilen kazanımların sonuçlarını bugün görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir. Bizlere bu çalışma ile birlik ve beraberlik gücünü veren Erzincan sevdalısı Sayın Binali Yıldırım; bütün gücüyle Erzincan’a hizmet için, tüm taleplerimizi karşılayarak her türlü desteği vermiştir. Kendisine bu iftar programı vesileyle şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Abdurrahman Akdemir, konuşmasının ardından EKEV Vakfı Üyeleri ve iş adamları ile görüşerek Erzincan’da yapılacak olan yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
Editör: Doğu Gazetesi