Erzincan Belediyesi, Ekşisu Bölgesinde yaptığı yatırımlara devam ediyor. Bu güne kadar bölgede yürütülen rehabilitasyon ve yenileme çalışmalarının yanı sıra Erzincan Belediyesinin hazırladığı ve KUDAKA tarafından desteklenen "Ekşisu Sütotu Reaksiyon" projesi adı altında 40 Bin m2lik yeni mesire alanının temellerini düzenlenen tören ile attı. Mesire alanının tamamlanmasıyla birlikte bölgede piknik alanları, lokantalar, gösteri havuzları, bitki gösteri alanları, festival alanı, amfi tiyatro, 128 araçlık otopark alanı, servis alanı, bisiklet parkı, spor kompleksi, seyir terasları ve yürüyüş yollarının yapımı ile Ekşisu mesire alanının genişlemesi ve yaklaşık 820 kişiyi ağırlayacak ölçüde geliştirilerek daha modern hale getirilecek. 
Ekşisu Bölgesine yeni 40 Bin m2lik mesire alanının temel atma törenine Erzincan Vali Vekili Ahmet Türköz, Erzincan Ak Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle , Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır,  Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Merkez İlçe Başkanı Bekir  Sertadım ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende proje koordinatörü Murat Uslu proje hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Erzincan Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ise projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 
AK Parti İl Başkanı Cemaleddin Başsoy; Ak Parti iktidarıyla birlikte marka şehirler üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda  belediye başkanımızın yapmış olduğu hizmetler, hemde  geçen dönem  belediye başkanımızın yapmış oldukları çalışmalar kayda değer. Kendilerini bu bağlamda tebrik ediyoruz. Tabi bu projelerin arkasında güçlü bir Ak Parti iktidarı var. Sayın başbakınımız var, sayın ulaştırma, haberleşme ve denizcilik bakanımız var ve üç dönemdir milletvekilliğimizi yapan sayın Sebahattin Karakelle var. Ayrıca bu projelerin uygulamasında emeği geçen birçok belediye çalışanları var, birçok emektarlar var belki onlar şu anda ön planda gözükmüyorlar. Ekşisu Mesire Alanı'ndaki bu yeni düzenlemenin Erzincan'ımıza, tüm halkımıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. "dedi
Daha sonra projenin işleyişi ve çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise konuşmasında; " Temelini attığımız bu proje aslında, ilimizin ve dolayısıyla ülkemizin ilerleme, kalkınma ve gelişmesinin bir göstergesidir.Yaklaşık 50 ay önce göreve geldiğimizde, ekşisu mesire alanının dışında merkezde Atatürk parkıyla birlikte, piknik yapılan ve bu tür programların icra edileceği nokta sayısı neredeyse yoktu. Ekşisu da dar bir çerçeve içerisinde hizmet veriyordu. Arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla, park ve bahçeler müdürlüğü ve fen işleri müdürlüğü bünyesinde bu 50 ay içerisinde ekşisuya çok ciddi bir çalışma programı uyguladılar. El değmedik alan bırakmadılar. Bu bölgede farklılıkları bir arada tutan ve 7 çeşit suyun aynı coğrafya içerisinde kullanılabildiği bu noktada bu sulardan bazen içme suyu olarak bazen ayak hastalıkları tedavisinde bazen cilt hastalıkları tedavisinde yararlanılacak hizmet noktalarının oluşturulması ve zaman içerisinde baktık ki ekşisu artık ihtiyaca cevap vermiyor. Bunun üzerine yaklaşık kırk dönümlük ilave alanın yapılmasında KUDAKA'ya projemizi sunduk. Bu konuda yaptığımız girişimler ve lobi çalışmaları sonrasında bugün bu projenin finansman kaynağını almış olduk. Ben burada bu projede emeği geçen tüm personelimize ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek konuşmasında; " Erzincanlılarımızın hizmetine sunulacak bir mesire alanı her Erzincan'a geldiğimizde çok şükür belediye başkanımız merkezde ilçelerde ilçe belediye başkanlarımızın mutlaka ya bir açılışları var ya bir temel atma törenleri var. Hakikaten bizim bir iddiamız var yola çıkarken dedik ki belediyecilik bizim işimiz, belediyecilik AK Partinin işi dedik ve bu mirasta bize Başbakanımızdan kaldı dedik. Bu temel atmalar bu çalışmalar bunun bir ifadesi olsa gerek. İktidarımız ile birlikte son 10 yıla bir bakarsak eğer Türkiye her alanda büyüyor ve gelişiyor. Erzincan'ımızda son 5 yılda gerçekten Erzincan büyüyor, Erzincan gelişiyor. Erzincan marka şehir oluyor. Türkiye'mizin büyümesini, gelişmesini istemeyen ve içine sindiremeyenler var. Ancak biz Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunnisiyle 76 Milyon'un kardeşliğini sindiremeyen dış güçler ve onların uzantıları var. Ancak biz burada et ve tırnak gibiyiz. Bizim birliğimizi, bizim dirliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise; " Erzincan'da çok büyük yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Son  birkaç yıl içerisinde, ilimizde yapılan ve yapımı devam eden projelerin bütçesinden bahsedersek son yıllarda yapılan projelerin büyüklüğü eski para ile 2 Katrilyon 125 Trilyon lira yeni para ile 2 Milyar 125 Milyon lira yani bu Erzincan ölçeğinde ki bir il için çok muhteşem bir para tabi bunlar altyapı yatırımları, ulaştırma, konut yatırımları olarak görüyorsunuz. Bugünde burada bu yatırımların küçük bir örneğini görüyoruz. Tabi bu KUDAKA tarafından desteklenen bir proje belediyemizin çalışanları tarafından hazırlanan bir proje ile burada hayata geçirilmek üzeredir. 825 Bin TL'lik bir proje yaklaşık 500 Bin TL'si KUDAKA tarafından karşılanacak. 40 bin m2lik bir alanı Erzincanlılarımızın hizmetine sunmak üzere bir mesire alanı oluşturulacak. Ben bu faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni mesire alanının Erzincan'ımıza ver hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılış konuşmaları sonrasında protokol tarafından 40 bin m2'lik yeni mesire alanının temelleri atıldı.
Editör: Doğu Gazetesi