Bu kapsamda Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik, “Emniyet Kemeri Eğitimi” konulu bir seminer düzenlendi.
Seminerin yanı sıra Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin işlek yerlerinde araç sürücüleri trafik polislerince emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılıyor.
Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Emniyet Müdür Yardımcıları ve çok sayıda polis memuru katıldı.
Düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman: “Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Eleman açıklamasında; “2013 ve 2014 yılları emniyet kemeri uygulamaları için ve hız sınırlarını denetlemesi için hükümetimiz tarafından uygulama yılı olarak kabul edildi. Bu proje 2020’ye kadar devam edecektir. Bizde bu kapsamda arkadaşları önce kendi kurumumuz olmak üzere sırayla bilgilendirelim dedik. Geçenlerde yaptırdığımız bir teste göre emniyet kemeri kullanma oranı bizim arkadaşlar arasında %10 civarındadır. Yani her 100 kişiden ancak 10 kişi emniyet kemeri takıyor. Bunu inşallah 2020 yılına kadar %80 seviyesine çıkarmak için geliştirilmiş bir projedir. Bizde bu projeye mutlaka katkı vermek durumundayız. Vatandaşımıza böyle bir yaptırım uygulayacaksak önce kendi personelimize bunu uygulamamız gerektiğini düşünüyoruz. Önce kendimiz bunu uygulayacağız, sonra da bu yaptırımı vatandaştan isteyeceğiz. Tabi bu kararlar normalde Mart ayında alınmıştır. Mart ayından bu yana bizler arkadaşları sık sık ikaz ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen bilinçlendirmeyi ve uyarılarımızı yapmaya çalıştık. Bundan sonra daha sıkı tedbirler alacağımızı şimdiden belirtelim. Özellikle bizim resmi ve sivil ekiplerimizle kendi kullandığı araçlar için talihsiz bir şekilde uygulamaya başlayacağız. Bunları yapacağız ki vatandaşımızda bizleri örnek alsın. Hız sınırlarında da vatandaşlarımızı rahatlatma adına çalışma yapılmıştır. Trafik komisyonundan bunlar geçti ve 11 noktada hız sınırlarının şehir içerisinde 60 km ve 70 km’ye çıkarıldı. Buradaki amacımız tabiî ki vatandaşımıza ceza yazmak değildir. Vatandaşın ceza yiyebileceği fakat yavaş gidilemeyen yolarda hız sınırlarını artırarak onlar hakkında bir bakımdan iyi temennilerimizi bildirmiş olduk. İnşallah Belediyemizde oradaki yolların işaretlemelerini yaparsa vatandaşlarımız daha seri bir şekilde işlerine gidebilecekler. Ceza sınırlarına kapılmadan şehir içerisinde seyahat edebilecekler. Bu toplantının hepimize yararlı olmasını diliyorum” dedi.
Mustafa Elaman’ın konuşmasının ardından Erzincan Emniyet Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay “Emniyet Kemeri Eğitimi” hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.  
 Emniyet Kemeri Uyarısı Yapılıyor
Bu proje kapsamında Erzincan Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Emniyet kemeri kullanımı yaygınlaştırmak amacıyla şehrin trafiğinin yoğun olduğu Dörtyol kavşağında araç sürücüleri trafik polislerince emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılıyor.
Konuyla ilgili olarak Erzincan Emniyet Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Bürosundan yapılan yazılı açıklamada; “ Erzincan’da görevli trafik personelinin eğitimleri tamamlanmış olup, diğer birimlerde çalışan personelin eğitilmesi için gerekli hazırlıklara başlanmıştır.
Emniyet teşkilatındaki eğitimlerin tamamlanmasından sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da söz konusu eğitimin verilmesi planlanmaktadır.

İlimizde 2014 yılı itibariyle başlayacak olan ve 6 yıl boyunca sürdürülmesi düşünülen Emniyet Kemeri ve Hız Projesi kapsamında özellikle şehir içinde emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaşması hedeflenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının % 85 gibi büyük bir kısmının insanların oturdukları yere 35-40 kilometre gibi kısa bir mesafe içinde gerçekleştiği ortaya çıkmaktadır. Bu durum emniyet kemeri kullanımının şehir içinde de şehir dışında olduğu kadar gerekli olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. İnsanlarımızın çok basit bir önlem ile araç içindeki basit yaralanmaların %75, ağır yaralanmaların % 65 ve ölümlerin %50 oranında önüne geçebileceği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu nedenle bu basit tedbirin en yüksek seviyede alınması için başta teşkilat personelimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları üstüne düşen görevleri yerine getirecekleri” belirtildi.  
Editör: Doğu Gazetesi