Terör örgütlerinin hedef kitlesi haline gelen ve öğürte adam kazandırmak için potansiyel kabul edilen üniversite öğrencileri oluşturulan stantlarla Emniyet görevlileri tarafından bilgilendiriliyor.
Üniversitelerde öğrenci kayıtlarının başlaması ile birlikte Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarındaki kayıt merkezlerinde, Rektörlük ile koordineli olarak belirlenen 9 ayrı noktada Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu adı altında stant oluşturuldu. 2012 - 2013 Eğitim öğretim yılında Erzincan Üniversitesine yeni kayıt yaptıran yaklaşık 4bin öğrenciyi terör örgütlerine karşı bilgilendiren yetkililer “Bir Ömür Dost Eli” projesi kapsamındaaçılan stantlarda,  broşür ile kalem hediye ederek şeker ve kolonya ikramında bulunuldu.
Özellikle terör örgütünün üniversite öğrencilerinden dağ kadrosuna adam kazandırmak için değişik yollara başvurduğunu ifade eden yetkililer örgüt üyelerinin başvurdukları yöntemler hakkında öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.
Kız arkadaşlığı ilişkisi ile duygusal bağlarla öğrencilere yaklaşan terör örgütleri bu yolla militan topladıkları gibi sosyal çevre edinmelerini sağlayarak çeşitli etkinlikler insan gücünü artırmaya çalışıyor. Öğrencilerin aileleriyle yaşadıkları tatsız olayları fırsat bilen örgüt bu durumu kendi lehlerine çevirmeye çalıştıkları belirtildi.
Oluşturulan stantlarda öğrenci ve velilerin rahatlıkla görebilecekleri yerlere proje logosu ve “Bir Ömür Dost Eli” sloganını içeren afişler asıldı.
Kayıt süresince “Bir Ömür Dost Eli” projesi kapsamında stantlarda devam eden bilgilendirme faaliyetleri sırasında öğrenci ve velileri ile olumlu diyaloglar yaşayan emniyet görevlileri yaptıkları bilgilendirme çalışmaları nedeniyle öğrenci ve velilerin takdirini kazandı. 
Editör: Doğu Gazetesi