Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla Valilik koordinasyonunda Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Engelliler Federasyonu il temsilciliği ve Beyazay Derneği Erzincan Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yaşamsal Destek Koçluğu” projesi tanıtım ve sertifika töreni düzenlendi. 

Erzincan Üniversitesi Eski Eğtiim Fakültesi Kampüsü Başöğretmen Salonunda düzenlenen tanıtım ve sertifika törenine Vali Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkan Vekili  Hasan Bingöl, Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Özel, Vali Yardımcısı  Ahmet Türköz, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretim görevlileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

“Engellilere Yaşamsal Destek” projesi kapsamında üniversite öğrencileriyle özel eğitim alanında hizmet alan öğrencileri bir araya getiren “Yaşamsal Destek Koçluğu” sertifika töreninde konuşan Vali Selman Yenigün; “Her şeyin bir tekniği vardır. Engellilere destek vermenin de bir tekniği ve yöntemi vardır. Bu desteği verirken de bilgili, bilinçli ve eğitimli olmanın ne kadar önemli olduğu ortadadır. Geleceğimizin Türkiye’sini oluşturacak olan Üniversite gençliğimiz böyle bir projeye gönülden el atmış durumda ve bu projenin çok önemli bir paydaşı durumuna gelmiştir. Burada, önemli olan şudur; bizim hepimizin görevi engellilerin önündeki engelleri kaldırmaktır. Öncelikle bu noktada hem fikir olduğumuzu görmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Toplumumuzun hemen hemen çok önemli bir kesimi artık bu konuda bilinçlenmiştir. Bu konuyu çok önemsemektedir. Üniversitelerimiz, üniversite gibi toplumu aydınlatan, öğretim üyesi ile öğrencisiyle ışık saçan önemli eğitim ve öğretim yuvalarının böyle bir hizmette geri kalması zaten düşünülemezdi. “ dedi. 

Vali Selman Yenigün, konuşmasının ardından projede desteği olanlara teşekkür belgelerini vererek emeği geçen herkese teşekkür etti. Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından proje kapsamında eğitim alan üniversite öğrencilerinin sertifikalarını Vali Selman Yenigün verdi.

Engelliler Yaşamsal Destek Projesinde, her engelli öğrenci başına 5 üniversite öğrencisi görevlendirmek sureti ile 400 engelli vatandaşımız yararlanacaktır. Valilik koordinasyonunda, Erzincan Üniversitesi, Erzincan Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Beyazay Derneği ve Engelliler Federasyonu temsilciliğinin de ortak paydaşı olduğu bu projede, üniversite öğrencileri engelli öğrencilerin sportif ve sanatsal faaliyetlerde bulunmasına yardımcı olacaklardır. Bu proje ile 2 bin üniversite öğrencisi bu proje içine dahil olacaktır.
Editör: Doğu Gazetesi